booked.net
 
 

 

Damat

  Paşa’nın Ergenekon misyonu bitti




Can Ataklı
04.08.2012
E-Posta
Ergenekon davası 5. yılında. Sanıkların büyük çoğunluğu 4 yılı aşkın süredir cezaevinde çile çekiyor. Haklarında somut bir kanıt yok. Yapılmış hatta teşebbüs edilmiş darbe de yok.

Düşünen olmuş mu? Elbette olmuş. Ayrıca bugün bile zihninden “Ah şu yönetimi bir ele geçirsek” diye geçiren vardır. Muhtemelen yarın da olacaktır.

İlk günden beri anlatmaya çalıştığım şuydu: “İktidar muktedir olabilmek için önündeki bütün engelleri kaldırmak, tehdit olarak gördüğü her faktörü yok etmek istiyordu. Asker iktidar için birinci tehdit unsuruydu. Yargı, bürokrasi ve devlet çarkı dışında olan üniversiteler ve medya da iktidarın nihai amacını engelleyebilecek faktörler olarak görülüyordu. İşe en güçlüden başlandı. Askerin komünizmle mücadele döneminden kalma siyasette etkin olma durumu, darbe iddialarına dayanan davalarla, karalama, aşağılama ve itibarsızlaştırma operasyonlarıyla yok edildi. Yargı ve bürokrasi iktidar gücünün kullanılmasıyla tamamen kontrol altına alındı, üniversitelerle medya ise tamamen etkisizleştirildi ve bağlanmış hale getirildi.”

Amaç sağlandı, Türkiye iktidarın arzuladığı şekilde yoğruldu. Artık yolun sonuna gelindi. Şimdi bu davaların da bitirilmesi gerekiyor.

Son noktayı büyük olasılıkla eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e koydurtuyorlar.

Özkök bütün iddiaların tam ortasındaki ......

Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=470726&Categoryid=4&wid=142
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.