booked.net
 
 

 

Damat

  Hevesiniz kursağınızda kalacak




Ekrem Dumanlı
06.08.2012
E-Posta

Muğla Dalyan'da otel işletmeciliği yapan bir vatandaş ile otelin havuzunda yüzen gençler arasında bir tartışma çıkıyor. Hadise şehirde, "Türkler buraya giremez!" şeklinde bir dedikoduya dönüşünce tansiyon bir anda fırlıyor. Neyse ki sağduyulu esnaf ve yöneticiler devreye giriyor, kardeşliğe halel gelmiyor. Sonra anlaşılıyor ki meselenin Kürt-Türk çatışmasını gerektiren bir yanı yok. Zaten kavganın iki tarafı da Kürt vatandaşlarımızdan oluşuyor; biri yıllar önce gelen, diğeri yakın zamanda göç eden bir aile...

Yukarıdaki olay, son birkaç haftada yaşanan provokatif hadiselerden yalnızca biri. Kısaca özetleyelim; nerde neler oldu?
Malatya'ya bağlı Sürgü beldesinde Ramazan davulcusu ile bir aile arasında sahur vakti tartışma çıktı. Sosyal medya üzerinden keskin ulusalcılık yapan birileri bu hadiseyi de 'Alevi-Sünni çatışması' diye takdim etti. Oysa davulcu tartışmadan bir gün sonra 50 ahbabını toplayıp tartıştığı ailenin kapısına dayanmıştı. "Alevilere oruç tutmadığı için saldırıldı." diye sosyal medyada bir hava oluşturulmaya çalışıldı. Olayın mezhep meselesi olmadığı anlaşıldı ama sosyal medyanın azgın provokatörleri durumdan bir ders çıkarmadı; tahrike devam etti.
Kışkırtma bütün vahşetiyle devam ederken Eskişehir'de Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı, bir toplantı yaparak Malatya'da yaşandığı iddia edilen mezhep kavgasını protesto etmek istedi. Neyse ki Vakıf Başkanı eylem sırasında sinsi planı doğru okuyarak şu açıklamayı yaptı: "İçimizde tanımadığımız bilmediğimiz daha önce hiç görmediğimiz bazıları var. Bunlar provokatör. Bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar."
Şişli Ayazağa'da "İnşaat işçileri kızlara laf attı!" denerek başlayan tartışma mahalle sakinleri ile inşaat işçileri arasında taşlı sopalı kavgaya dönüştü. "Kürt işçileri linç ediyorlar..." iddiası hadiseyi bir anda etnik çatışmaya doğru sürüklüyordu ki meselenin laf atma üzerine çıkan tartışmadan kaynaklandığı kısa sürede vuzuha kavuştu.
Çorum'da 31 Temmuz günü bir iddia atıldı ortaya. Güya su içen iki Alevi genç linç edilmek istenmiş. Bu tip hadiseleri sosyal medyada yayanların arasında ulusalcı gazetecilerin sürekli boy göstermesi düşündürücü. Üstelik olayın fotoğrafı da paylaşılıyordu sosyal medyada. Sonra anlaşıldı ki o olay da yalan, o fotoğraf da. Linç fotoğrafı diye sunulan malzeme 30 Ağustos 2006'da Lübnan'a asker gönderilmesini protesto eden bir örgütün eyleminde çekilmişti. Her hadiseye kışkırtıcı bir yangın memuru gibi yaklaşanlar hiç mi utanmaz, hiç mi sıkılmaz!
Bir vahim senaryo daha: 1 Ağustos günü Edremit'te halkı korkuya sevk eden bir bilgi yayınlandı. İddiaya göre Güre beldesinde bir sitede Alevi vatandaşlara ait 7 dubleks eve çarpı işareti konulmuş. Bütün Türkiye'yi endişeye sevk eden bu hadisede de yine karşımıza maksatlı bilgilendirmeler çıktı. Olay incelendiğinde anlaşıldı ki bölgede 126 villa bulunmaktadır ve bunun yaklaşık 30'u Alevi vatandaşlarımıza ait. Çarpı işareti konulan 7 kapıdansa sadece 2'sinin Alevi vatandaşımıza ait olduğu ortaya çıktı.
Meçhul çarpı işaretlerinin Alevi-Sünni çatışmasına vesile yapılması da yeni değil maalesef. Adıyaman'da bazı evlere çarpı konulunca yine benzer iddialar ortaya atılmıştı. Yapılan incelemede anlaşıldı ki bir internet firması altyapı çalışmaları yaparken bu işaretleri koymuş ve böyle vahim bir anlaşılmaya sebep olabilecekleri hiç düşünülmemiş. Adıyaman'daki işaret konuşulurken İstanbul Sarıyer'de kapısına çarpı işareti konulan bir Alevi aile şikâyetçi olunca soruşturma başlatıldı. Sonra gerçek ortaya çıktı ki o meşum işaretleme işini şikâyetçinin yeğeni yapmıştı.
Provokasyon her yanı sarıp kuşatmışken Hakkâri'de 4 karakola aynı anda saldıran teröristler 6 ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1030
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.