booked.net
 
 

 

Damat

  Çadır tiyatrosu




Ekrem Dumanlı
20.08.2012
E-Posta

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması herkesin yüreğini ağzına getirdi. Daha önce pek çok insanı dağa kaldıran örgüt, Tunceli milletvekiline de aynı muameleyi yaparak bir yandan Alevilere mesaj veriyor, diğer yandan da yeni bir dönem başlatıyordu. Kaygılar, endişeler, teoriler, senaryolar...

Örgüt önce tuhaf bir dil kullandı. Aygün ile ilgili 'yasal sürecin devam ettiğini' söylüyordu. Öykünmenin daniskası! Devlet bürokrasisinin özel terimlerini kullandığınızda bir anda devlet olunmaz ki... 'Soruşturma', 'serbest bırakma', 'yasal süreç' gibi laflar KCK'nın neden 'paralel devlet' suçlamasına maruz kaldığını yeterince ortaya koyuyordu aslında. Hatta Aygün'ün itirazı varsa üst mahkemeye başvurması gerektiğine dair laflar edildi. PKK'nın çatı kuruluşu olan KCK, bu söylemleriyle hem KCK'nın gönüllü savunucularını tekzip ediyordu hem de KCK hakkında romantik açıklamalar yapan PKK liderlerinden Karayılan'ı...
Her neyse... İki gün sonra örgüt Aygün'ü serbest bıraktı. CHP milletvekilinin serbest kaldığı anda söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil. İşte o sözlerden bir iki hatırlatma: "Bana karşı zor kullanılmadı. Normalde direnebilirdim ama... Sabah uyandığımızda Bahoz Erdal aradı, olayın doğru olup olmadığını sordu. Beni götüren arkadaşlar doğruladılar... Çok saygılı çocuklardı... Beni dost bir milletvekili olarak gördüklerini söylediler. Eylemin amacına ulaştığını bildirip bıraktılar. Giderken sarıldılar, öptüler. 'Burada bulunan kardeşlerini unutma abi!' dediler... Bu eylemi yapan 7 kişilik genç arkadaşlar bu ülkenin insanı ve bu eylemi yaparken barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler.. O çocuklardan şikayetçi değilim... Onların dağlardan inmesi, Kürt sorununun çözümü Türk toplumunun ortak dileği. 2 günlük dağda kalışımı da onlara helal ediyorum..."


Serbest kaldığında "Dersim'in dağlarını özlemişim" deyip kendisini kaçıranlara 'saygılı çocuklar' diyen Aygün'ün tutumu nerede, CHP'nin olay üzerine yaptığı bıçkın açıklamalar nerede? Olay duyulur duyulmaz iktidarı yaylım ateşine tutan CHP yetkilileri alıkonulan vekillerinin dere kenarında piknik yapmaya (!) gittiğini bilseydi bu kadar endişe duyar mıydı? Bırakın CHP'yi, "Eyvah terör olayları yeni bir safhaya mı sürükleniyor?" diye kaygı duyan herkes kaçırılma olayının bir al gülüm ver gülüm çerçevesinde cereyan ettiğini bilseydi meseleyi bu kadar ciddiye alır mıydı?
Kabul edelim ki ister kaçırma safhasında isterse kaçırılan kişinin serbest kalma sürecinde eli kanlı örgüt bir hayli propaganda yaptı. Aygün sayesinde örgüt üyeleri bir hayli şirin gösterildi. Oysa kaçırılan onlarca insanın hâlâ akıbeti bilinmiyor. Güya vahşi örgüt bu insanları elinde tutarak pazarlık gücünü artırıyor.
CHP milletvekilinin sözlerine itiraz geliyor diye karşı ataklar düzenlemeye gerek yok. Bir de şöyle düşünün: Aygün yerine AK Parti'den bir vekil kaçırılsaydı ve kalitesiz bir çadır tiyatrosunun o kötü repliğini iktidar partisinin vekili ifade etseydi; CHP yeri göğü inletmez miydi?
Peki, BDP'nin beceriksizce oynadığı niteliksiz komediye bakar mısınız? Güya vekillerin yolu teröristlerce kesiliyor, ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1030
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.