booked.net
 
 

 

Damat

  Abartılı ancak, PKK'nın bölgedeki karaborsa değeri artıyor...




Mehmet Ali Birand
06.09.2012
E-Posta


Terör örgütlerinin de bir Karaborsası vardır. Bulundukları yer, etki alanları, vurucu güçleri ve suikast yetenekleri değerlerini arttırır veya azaltır. İnişli çıkışlı bir barometre gibidir. PKK bir ara inişteydi. Şu sıralarda, bölgedeki gelişmelerde kullanılabilecek bir araç konumuna giriyor. Bakın neden, aranan bir terör örgütü olma yolunda...


Terör örgütlerinin gözle görülmeyen, elle tutulmayan bir Borsası vardır. Buna Karaborsa demek daha doğru olur. Bu örgütler, özellikle Uluslararası gelişmelerde veya ikili anlaşmazlıklarda kullanıldıkları için, bulundukları yer, vurucu güçleri, suikast yetenekleri ve etkinlikleri, borsa değerlerini saptar. Her ülke, bu örgütleri, düşman gördüğü ülkeyi rahatsız etmek veya zor duruma düşürmek için kullanır. İşi bittiğinde de ya sırtını döner veya yok olmasını sağlar. Değerleri bazen artar, bazen azalır.
 
PKK'nın da bir Karaborsa değeri var ve şu sıralarda bölgedeki gelişmeler öylesine karmaşıklaşıyor ki, konumu giderek değerleniyor. (Bakın: Yan kutu) Yeniden sınırların çizildiği yakın bölgemizde etkin rol oynayabilecek bir terör örgütü olarak görülüyor. İstihbaratçıların gözünde, "iyi organize-kendini kolaylıkla ölüme atabilen gerillaya sahip-halk arasında sempatizanları olan terör örgütü" olarak değer kazanıyor.
 
Somut hiçbir sonuç elde edememesine rağmen, bu yaz aylarında hemen hergün terörü Türkiye'nin gündemine sokarak, dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Karaborsa değerini yükseltmesini ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21392386.asp?yazarid=69
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.