booked.net
 
 

 

Damat

  PKK,bizim hatalarımızdan ve bölgedeki savaşlardan yararlanarak büyüdü...




Mehmet Ali Birand
07.09.2012
E-Posta


Durmadan "Koskoca Türk Ordusu, bir gurup adamı kontrol altına alamıyor." diyoruz. PKK'nın bugüne kadar ayakta kalması ve giderek büyümesinin altındaki nedenleri görmezden geliyoruz. Veya inanılmaz komplo teorileri üretip, büyük güçlerin ülkeyi bölmeye çalıştığını ileri sürüyoruz. Kendimizi aldatıyoruz.


Bugüne kadar PKK'yı ve Kürt Sorununu küçümsüyerek geldik.
 
Kendi kendimizi aldattık.
 
Önce (1980'lerde) bir avuç çapulcu muamelesi yaptık. Dağlarda köy basan, kendilerine Apo'cu adı veren, birkaç yüz kişiyi geçmeyen eşkiyadan oluştuklarını ileri sürdük. Devlet PKK'yı yıllarca bize böyle tanıttı. Olayı küçümsedi, bize de küçümsetti.
 
Bugünlere geldiğimizde bir de bakıyoruz, herşey değişmiş. PKK'yı hala, sadece cinayet işleyen bir terör örgütü olarak görüyoruz, oysa biraz yakından incelediğinizde, karşınıza dev bir uluslararası organizasyon çıkıyor.
 
Kandil' deki 5-6 bin kişilik silahlı elemanıyla değil, Avrupa'daki birçok ülkeye yerleşmiş tanıtım büroları, siyasi partileri, gazete ve TV'leriyle çok uluslu bir mekanizma ile karşı karşıyayız. Yüz binlerce, fiilen para toplayan, siyasi faaliyet yapan sivil elemanı ve 3-4 milyon arasında da sempatizanı var.
 
PKK artık kabuk ve şekil değiştirdi. Eğer bugüne kadar ayakta kalmış, hatta inanılmaz derecede büyümüşse, bunun altında, çok başarılı bir örgüt lenme ve önüne gelen iç ve dış konjonktürden çok iyi yararlanma becerisi yatmaktadır.
 
Komplo teorisyenlerine göre, PKK, nerede oldukları bilinmeyen bazı ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21399719.asp?yazarid=69
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.