booked.net
 
 

 

Damat

  Libya'da hangi düğmeye basıldı?




Hüseyin Gülerce
14.09.2012
E-Posta

ABD'nin Libya büyükelçisinin Bingazi'de öldürülmesi, her yönüyle bir provokasyonu çağrıştırıyor. İsrail ve ABD vatandaşı biri çıkıp; "siyasi provokasyon amacıyla filmi ben çektim" diyor. Tam da dediği gibi oluyor ve İslam coğrafyası ayağa kalkıyor. Tepkilerdeki şiddet ve öfke ise İslam coğrafyasının hali pür melalini anlatıyor. Böyle zamanlarda, bölgedeki ajanlara gün doğduğunu hatırlatmaya gerek var mı? Provokasyona müsait zemin olduğu sürece faturayı Müslümanlara çıkarmak da kolaylaşıyor.

Peygamberimize (sas) yönelik saldırılara bir Müslüman olarak tepki göstermemiz elbette tabiidir. Avrupa'da karikatür, ABD'de film ile hakaret, asla fikir ve ifade hürriyeti değildir. Demokrasinin, demokratlığın ölçüsü inançlara saygıdır. Eleştiriyi hakarete döndürenler samimi olamazlar. Ancak Müslümanların vereceği tepkilerin şiddet, saldırı, hatta katliama dönüşmesi asla tasvip edilemez. İslam'ın dırahşan çehresini karartan anlayışların ve yorumların, İslam'a ne kadar zarar verdiğini biliyoruz. Özü sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü olan dinimize leke sürülmesine mani olmalıyız. Dolayısıyla Efendimize (sas) ve değerlerimize yönelik saldırılara tepki gösterirken, bize yakışan bir üslup olmalıdır.
Maalesef İslam coğrafyasında, Müslümanlara karşı kurulan tuzakları ferasetle bertaraf etme basiretini gösterecek bir şuur seviyesi yok bugün. Dolayısıyla Libya'daki gibi provokasyonlarda fatura, İslam'a düşman küresel bir ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.