booked.net
 
 

 

Damat

  Global operasyon




Ekrem Dumanlı
17.09.2012
E-Posta

Çapsız bir adam seviyesiz bir film yapıyor. İslam düşmanı, ırkçı, faşist bir film... Hâşâ Hazreti Muhammed'e (sas) hakaret ediyor. Ve bu film buzdolabına konuyor, bekletiliyor. Ne zamana kadar? 11 Eylül saldırılarının yıldönümüne kadar.

Aylarca internetin bir köşesinde duran pespaye film, nedense, bir anda popüler hale geliyor/getiriliyor. Üstelik nerede? Daha iç savaştan yeni çıkmış ve halen kendine gelememiş; dolayısıyla insanların aç bîilaç yaşamak zorunda olduğu Libya'da. Sanırsınız Libya'da insanlar, internet başında sabahlayıp YouTube'u takip ediyor...
İnternet takipçisi Libyalılar(!) protesto eylemlerine başlıyor ve Amerikan konsolosluğuna saldırıyor. İyi de protestocular tam o esnada Büyükelçi'nin Bingazi'deki Konsolosluk binasında olduğunu nasıl biliyor? Konsolosluğun gizli sığınağını hedef alan roketatar, büyükelçi ve yanındakileri vuruyor. Haydi, konsolosluğu bildiler; sığınağı nereden biliyor sokaktaki eylemci? Tam isabet! Planlı bir saldırı! Bir yandan Amerikan kamuoyunda büyük bir öfke meydana getiriliyor; diğer yandan saf bazı Müslümanları sokağa dökerek İslamofobi pekiştiriliyor.
Libya'dan sonra Mısır, Yemen, Sudan ve Lübnan'a sıçrayan bütün bu kanlı olayların Amerikan seçimlerinden 7 hafta önce olması tesadüf mü acaba? Bu planlı eylem olmasaydı Obama, "El Kaide liderini bertaraf eden Amerikan Başkanı" sıfatıyla seçimlere girecekti. Şimdi dünyanın dört bir yanında büyükelçiliklerine saldırı düzenlenen ve devlet görevlilerini teröre feda etmek zorunda kalan adam sıfatıyla seçime giriyor.
Filmi yapan (aslında bu saçmalığa film de denmez ama!) serseri kim? Yaptıklarına ve konuştuklarına bakarsanız cahil, provokatör, nefret suçu işleyen biri. Zaten şartlı tahliye ile bırakılmış bir mahkûm. 100 İsrailli bağışçıdan yardım aldığını söylüyor. Doğru mu bu? 'İsrailli işadamları' mutlaka buna bir cevap vermek zorunda. Amerika'da Kur'an yakmaya yeltenen bir papazla dost olduğunu söylüyor çapsız sinemacı. Kiliseler, bu küstah papaza ağzının payını vermek zorunda.
Peki, Müslüman ne yapmalı? Müslüman, her şeyden önce Müslümanca hareket etmek zorunda. Bu filmi planlayan her kimse bu filme verilecek tepkileri de planlayan odur. Aynen PKK saldırılarını planlayan ile o saldırılar sonrası kamuoyunda nasıl bir psikoloji oluşacağını mühendis edasıyla planlayanların aynı olduğu gibi. Adamlar hem İslam dünyasını geri kalmış, yakıp yıkan, şiddet yanlısı, kanlı bir imajla yeryüzüne pazarlıyor, hem de istedikleri siyasi sonuçları alabilmek için Batı'da yeni bir atmosfer oluşturuyor.
Kendisini imaj malzemesi haline getirmek için global operasyon yapanların maksatlarını göremeyen müminin basiretine de yazık, ferasetine de. Defalarca aynı tuzağa düşen Müslümanlar artık bir ders çıkarmak zorunda. Hazreti Muhammed Aleyhisselam'a dil uzatanlara tabii ki gereken tepki verilecek; ama mümin basiretiyle. Tuzağa düşmeyeceksin ve bileceksin ki mümin, ısırıldığı delikten elli kez sokulmaz. Karikatür provokasyonu da, Salman Rüşdi kışkırtması da Müslümanlara biçilen deli gömleğinin bir provasıydı. Şiddete başvurarak yapılan hiçbir tepki maksadına ulaşamıyor; tam aksine o gömleği size biçen delileri sevindiriyor...
Koyu bir fanatizm içinde yaşayan birileri İslam'ın yayılmasından, Müslüman nüfusunun Batı'da artmasından çok rahatsız. Hatta onca kara propagandaya rağmen İslam fobisine boyun eğmeyen Batılı siyasetçilerin ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1030
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.