booked.net
 
 

 

Damat

  Türkiye nereye gidiyor?




Ali Bayramoğlu
02.03.2012
E-Posta

Önümüzdeki asli soru şu: Siyasi dengeler ve iklim hangi istikamette seyredecek?
Soru önemli zira kelimenin gerçek anlamıyla "ara bir nokta"da bulunuyoruz. "Demokratik dinginlik" ile "çatışma hali", "özgürlükçü iklim" ile "otoriter uygulamalar" arasında ara bir nokta bu. Buna ayrıca son günlerde ortaya çıkan yeni belirsizlikler, yeni siyasi girdileri de eklemek gerekiyor.
Şöyle anlatalım:
Türkiye 2002'den itibaren anlam ve hız kazanan bir şekilde eski rejimin, eski siyasi aktörlerin tasfiyesine dayanan bir iktidar mücadelesine tanık oldu ve bugün bu açıdan önemli bir noktaya geldi. Bu nokta, "yeni siyasi seçkinin siyasi alana hâkim olması ve tam yayılması hali"dir. Bu hakimiyetin itici gücünü ise, eski rejimin¸"askeri vesayet" düzeninin "sivilleşme ve eksikliklerine rağmen demokratikleşme" hamleleri eşliğinde parçalanması oluşturdu.
2010 ve 2011'de yaşanan, (EMASYA gibi tortuların kazınması, YAŞ'ın özerk bir yapı olmaktan çıkarılması, direnen son ordu ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31316&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Hesaplaşma


Nurşen Gözcü
Bu iktidar kavgasına, Demokratikleşme gibi bir kavramın etrafında dolanarak tarifler üretmek doğru değil.Yazar ve ortak hareket edenlerin dediği gibi, Türkiye bir demokratikleşme evresinden geçmemektedir.Bugüne kadar parçalı iktidarların zaaflarından istifade edip,zart zurt eden bir bürokratik yapının kağıttan kaplan olduğunun bir takım gizemli operasyonlarla ortaya çıkması ve yeni durumun yeni iktidar mevziileri oluşturmasıdır.
Bu mevziler ganimeti paylaşırken zaman zaman karşı karşıya geleceklerdir.Bazen uzlaşma,bazen geri çekilme,bazen gücü üstün olanaın kazançlı çıkması ile zenginlikler,makamlar paylaşılacak, kendi düzenlerinin sürekli olması için de gerekli düzenlemeler, Anayasa ve kurum bazında yapılacaktır.Bu demokratikleşme değil bir demokrasi tiyatrosudur; zaten onlar da kendilerine aktör demektedirler.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.