booked.net
 
 

 

Damat

  EMİN ÇÖLAŞAN: BİR ZAMANLAR TEKEL VARDI, SONRA NE OLDU!




Emin Çölaşan
02.03.2012
E-Posta

Dün bir okuyucumdan aldığım bilgi notunu size aynen iletiyorum, hiçbir yorum yapmıyorum. Tekel’in başına gelenleri, kimlere nasıl rant yaratıldığını sizlere aktarmakla yetiniyorum.
İşte o bilgi notu:
“Sayın Çölaşan, şimdi yazacaklarım, yaklaşık 150 yıldır bu millete ait olan pırlanta değerinde bir kuruluşun acı öyküsü. Onlarca fabrikaları, arsaları, binaları olan, 40 bin çalışanın, 600 bin ailenin ise destekleme yoluyla geçim kaynağı olan ve bu ülkeye başta çok sayıda okullar olmak üzere nice yatırımlar yapan TEKEL’inacıklı hikâyesidir.
Her şeyden önce marka olmuş servet değerinde bir Cumhuriyet kuruluşu olan TEKEL lime lime parçalanıp her bir bölümü parça parça birilerine, özelleştirme adı altında AKP’lilere peşkeş çekildi.
TEKEL Genel Müdürlüğü Özelleştirme adı altında önce içki sonra sigara fabrikaları, ardından gayrimenkulleri, markası, son olarak da depolarında bulunan 180 bin tonluk tütünleri satıldı ve binlerce işçi işten çıkarıldı.
Bütün başmüdürlükler kapatıldı, fonksiyonunu yitirdi. Elinde kalan 150-200 çalışanı ile diğer özelleştirilen kurumlarda olduğu gibi, iki- üç ay içinde tasfiye işlemlerine tabi tutulması gerekirken, faaliyeti sona eren bu kuruma yeni yönetim kurulu üyeleri atanıyor ve bitmiş TEKEL, yeni rant kapısı yapılıyor.
Dağıtılan, yok edilen tarihi TEKEL son olarak “Gayrimenkullerin Satışı A.Ş genel müdürlüğüne dönüştürülerek, merkezi Ankara Atatürk Orman Çiftliği’ne taşınıyor. Yeni kadrolar kurulacak.
Kamuya ait olan bu arsa ve gayrimenkuller bu genel müdürlük aracılığı ile satılacak ve yeni rant kapıları yaratılacak. Peki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ne ......

Kaynak : http://www.ilk-kursun.com/haber/97467
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.