booked.net
 
 

 

Damat

  Askeri müdahale dağarcığı




Ali Bayramoğlu
03.03.2012
E-Posta

28 Şubat tartışmaları tüm haftaya damgasını vurdu. Basının sorumluluğu, iş dünyasının sorumluluğu üzerine gidilen konular oldu.
28 Şubat'ın önemli yönlerinden birisi de daha önce altını çizdik, bugün sürmekte olan Ergenekon, Balyoz gibi davalar üzerinden karşımıza çıkar. Balyoz, Sarıkız, Ayışığı her biri 28 Şubat'ın eksik kalan ayaklarını tamamlamak amacıyla tasarlanmış, düşünülmüş girişimlerdir, girişim hazırlıklarıdır...
Bugün yargılanmakta olan bir bakıma 28 Şubat'tır, 28 Şubat'ın müdahale teknikleridir.
28 Şubat müdahale tekniği açısından da kendisinden önceki girişim ve darbelerden farklı özellikler taşır.
Bu dönemde askerî müdahale tarzı üç unsur üzerine temellenmiştir:
1. TSK bünyesinde, siyasi, toplumsal, ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31329&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Arınmak veya bir başka bataklığın kenarında gezinmek..


Şencan Gevgili
Yazar demokrat düşünceye yakın duruyor, tatlı su liberallerinden de otoriterleşme konusunda seçicilik yaparak ayrılıyor. Liberaller iktidarın otoriterleşmesinden kaygı duyuyor ama yazar sivil otoriterleşmeye hoşgörü ile yaklaşıyor ve mazeretler üreterek destek veriyor. Yani her türlü otoriterleşmeye karşı değil.Cumhuriyetin kurucu değerlerini kendince korumak adına sistem üzerine askeri kanadın otoriter görünümlü bir gölgesi düştüğü zaman bunu demokrasi için yaşamsal anlamda büyük tehlike görüyor. Halbuki bu konu tartışılır. Askerin bütün müdahaleleri sonunda sandık ortaya geldiğinde,halk istediği istikamette oyunu kullanmıştır. Demokrasinin veya sandığın askeri müdahalelerden demokrasi karşıtı yönde etkilendiğine dair bilimsel bir veri yoktur.
Bu 1960 sonrasında yapılan seçimlerde de böyledir,12 Eylül sonrası yapılan seçimlerde de böyledir.Ama bu müdahaleler,yazar gibi ve Cumhuriyetin temel değerleri olan laiklik,üniter yapı gibi unsurlardan arındırılması hayalini birinci meclisten beri kalplerinde yaratanlara imkan vermiştir.
28 Şubat'ta öyledir.O gün giydiği üniformasını kötüye kullanarak ,"
Bin yıl sürer." diyenlere rağmen 15 yıl bile sürmemiştir. Ama başka bir durumu doğurmuştur. Yazara,iktidara ve destekçilerine bin yıl konuşacak malzeme vermiştir,onlar da bu malzemenin, etinden,sütünden,derisinden,neyi varsa ondan demokrasi aşkı ile pir aşkı ile dibine kadar yararlanmaktadırlar.
Sonuç olarak 28 Şubat,iktidar ve yandaşlarının demokrasimizin üzerinde salladıkları bir sopa olarak,demokrasimizi sopalı bir demokrasi haline getirmiştir...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.