booked.net
 
 

 

Damat

  28 Şubat ve “cadı avı” üzerine...




Cengiz Çandar
04.03.2012
E-Posta


İnsanın kendi propagandası niteliğindeki yazıları doğru bulmam. Ama “insani zaaf” deyin, bu kez kendimi de bu “zaaf”tan kurtaramadığıma verin. 2001 yılının Ocak ayında Timaş Yayınları’ndan yayımlanan kitabımdan söz edeceğim.

Kitabın adı “Çıktık Açık Alınla” idi. Kapağında bir de üst başlık vardı: “28 Şubat Postmodern Darbe Geçidi’nde (1996-2000)”. İçinde dört yıla yazılmış 86 yazı var. 263 sayfa. Eğer, bugünlerde gündemin önüne çıkan ve kolay kolay inmeyeceğe benzeyen “28 Şubat Süreci”nin ne olduğu ve olmadığını tüm boyutlarıyla kavramak istiyorsanız, bu kitabı edinin. Okuyunca gayet “güncel” olduğunu görürsünüz.
Kitabın editörünün “önsöz” niteliğinde yazdığı “Editör’den” başlıklı girişi 11 yıl aradan sonra okudum. Şu satırlara yer vermiş:
“Elinizde tuttuğunuz bu kitap, bir ‘demokrasi belgeseli’ olarak da değer bulabilir. Kitabın ve kitapta yer alan yazıların, bunun da ötesinde taşıdığı özellikler var. Kitapta yer alan yazılar, keskin siyasi gözlem ve hiçbir siyasi çevreye tabi olmayan, bağımsız düşüncenin keskin eleştirilerini de yansıtıyor. Örneğin, 28 Şubat’a giden yolda, ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20051870.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Koloniyalizm ama hangi..???


ruhsar narin
Yazarın alıntı yaptığı yazıda ileri sürülen 28 Şubat içten içe bir koloniyalizm hareketidir iddiası,dürbünü tersten tutan bir bakış tarzı. Gerçek ise tam tersi; dışarıdan, yeni ortadoğu düzeni için yapılan koloniyal bir hareket. Askerin manipüle edildiği o zamanki komuta kademesinin, pisikolojik harekat konusunda başlarına gelenleri değerlendiremedikleri bir gerçek , herhangi bir operasyonun amacı ve sonuçları hakkında yargıya varmak için , kime yaradı diye sorarlar, 28 Şubat tiyatrosu,aynı damardan şimdilik on yıllık tek parti iktidarı, dünyanın hiç bir demokrasisinde eşine rastlanmayan iktidara organik olarak kaynak olmuş bir medya düzeni( 28 Şubat medyacılarının ne kadar parçalı ve heterojen yapıda olduklarını Can Ataklı'nın ağzından duyduk sizlerin eline su dökemezler,) yarattı.86 kişinin yargılanacağını müjdeliyorsun ,akılsız iki bürokratın andıçlama dümeni ile kendinize güzel bir dümen tuttunuz. yok aslında AKP ile birbirinizden farkınız, ikiniz de iktidarsınız....


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.