booked.net
 
 

 

Damat

  28 Şubat'ın Demir-Eli




Abdülkadir Selvi
05.03.2012
E-Posta

"Demokrat Parti bir demokrasi mücadelesi vermişti. 14 Mayıs 1950'de seçimi kazanmıştı. Sıra kimin Cumhurbaşkanı olacağına gelmişti. Demokrasi mücadelesinin zirveye taşınması gerekiyordu. Celal Bayar hareketin lideriydi. Demokrasi mücadelesinin zirveye taşınması için, Celal Bey'in Cumhurbaşkanı olması gerekiyordu"
Cumhurbaşkanı adaylığını bu sözlerle açıklamıştı, Demirel.
12 Mart'ta muhtıra ile gönderilen 12 Eylül'de darbeyle indirilen Zincirbozan'a sürülüp, yasaklara karşı mücadele veren Demirel, Çankaya'ya, "Demokrasinin simgesi" olarak çıkmıştı. Ama oradan 28 Şubat'ın mimarı olarak indi.
Refahyol'un ilk günlerinde, "Asker rahatsız" haberleri üzerine, "Beni aşmadan bir şey yapamazlar" diye tavır koyan bir Demirel vardı. 28 Nisan 1996'da Genelkurmay'da verilen brifing bir dönüm noktası oldu.
Demirel orada askerin, "Dağınık" olduğunu, birlik ve bütünlük içinde olmadığını gördü. Bir yanda altına hakim olamayan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı diğer yanda hırsıyla herkesi ürküten 2.Başkan Çevik Bir, perde gerisinde ise bir ideolojisi olan Çetin Doğan-Doğu Aktulga ve Güven Erkaya'dan oluşan Batı Çalışma Grubu vardı.
Basının ve siyasetin durumunu avucunun içi gibi bilen Demirel, 40 yılın tecrübesiyle, ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31363&y=AbdulkadirSelvi
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  kime yazık oldu??


Nadir Günebakan
Siyaset bu kadar gevşek durursa tabii ki oynayacak Süleyman bey. Sizlerin o zamanki pir-i üstadı Merhum Erbakan ve ortakları , kararnameleri götürüp anında basına açıklama yapacaklardı. Kararnamenin pazarlığı olur mu? Ama gelenek bu; hep takiye hep pazarlık. Ondan sonra biz mağduruz pozları.Bak yeni pir'iniz koca,koca komutanları,baklava çalan çocuklar gibi hapse tıktı. Süleyman Bey'e yazık olmadı, Erbakan Hoca'ya yazık oldu,onun arkasından dik dursaydınız böyle olmazdı,duramadınız!


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.