booked.net
 
 

 

Damat

  28 Şubatçılara ne olacak?




Ali Bayramoğlu
06.03.2012
E-Posta

28 Şubat tartışmalarının özellikle basınla ilgili yönü iyice alevlenmiş görünüyor. Meselenin düne ve bugüne ilişkin pek çok yönü var.
Önce, düne dair bir tespit yapmak için, 28 Şubat MGK toplantısına çeyrek kala, 2 Ocak 1997 tarihinde Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde yazdığım bir yazının kimi bölümlerini aktarmak istiyorum. "Askerin Yeni Silahı: Basın" başlıklı bu yazı, basına o günlerden ve içeriden bakan bir yazı ve bugün süren tartışmaların merkezine oturuyor.
Şöyle:
"1997'ye girerken Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan birisi, ordu ile kamuoyunun doğrudan bir temas haline girmesi, bunun sonucunda, askerî müdahalenin doğal ya da sıradan bir siyasi gelişme olduğu fikrinin yeniden "normalleşmeye" ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31388&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  hesap sorma...


Nevşin Heper
Darbelerden,muhtıralardan,post modern darbelerden,yakın geçmişte cereyan etmiş bütün anti demokratik uygulamalardan ve kurumsal tavırlardan hesap sormak doğru. Ama bir şartla;kantarın topuzunu doğru tutarak.Yazar ve desteklediği iktidar anlayışı ,ciddi bir kibir mutasyonu içindeler. Kendilerini aşırı haklı ve geçmiş dönemlerin mağduru olarak görüyorlar.Gözden kaçırdıkları,son on yılın mağrurları olduğu gerçeği. Hesaplaşmayı adalet içinde yapmanın geleceğe dönük sayısız yararı var.Hesaplaşmanın şehvetine kapılmış bu ruh halinden kurtulmak lazım.Biz sade vatandaşlar ,her dönemde,dönemin iktidarlarının hesaplaşmalarından sıkıldık, sakin,dingin ve hakiki bir demokrasi istiyoruz.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.