booked.net
 
 

 

Damat

  Dev sorun: Jandarma...




Ali Bayramoğlu
07.03.2012
E-Posta

Siyasetin "askerden ve askeri olandan arındırılması" çabası şüphe yok ki, Türkiye'nin son 10 yılına damga vurdu.
Mevzuat değişiklikleri, Ergenekon, Balyoz türü davalar üzerinden yürüyen adli süreçler bu açıdan önemli rol oynadılar, oynamaya devam ediyorlar.
Demokratik düzeni tesise yönelen "arınma"lar önemlidir...
Demokrasi hedefi bu arınma ve tasfiyelerin hem hukuki bazda hem yeni ve demokratik bir kurumlaşma dalgası içinde hayata geçirilmesini gerektirir. Aksi halde değişim yüzeysel olur, konjonktürel kalır.
"Demokratik kurumlaşma"dan kasıt, söz konusu olan sivilleşme süreciyse, "yeni bir ordu ve asker konsepti" kadar, sivil ve askeri alanların keskin ayrımı, askeri alan ve olanın siyasi iradeye bağımlılığı ve mutlak denetimine ilişkin şeffaf kurallardır.
Türkiye bu ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31389&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  modası geçti!!


Kahraman Bucalı
Siyasetin askerden arınması süreci çoktan tamamlandı.Demokrasinin ve sizler gibi demokratların bu argüman üzerinden hiç bir mazeretleri kalmadı. Ama mazeretsiz siyaset yapamama geleneğinden geldiğiniz için , yan mazeretlerle demokrasiyi takiyye aracı olarak kullanmaya devam ediyorsunuz. Uludere ve jandarmayı yan yana koyup buradan gizemli demokrasi havariliği yaparsanız Uluderedeki kargaları gülmekten katıltırsınız.. Jandarma ile F16 'ların bombalaması arasında nasıl bir demokratik alaka kurulur? Sınır karakollarındaki jandarma tepelerin arkasında , izinli kaçakçılar mı geziyor, yoksa katil sürüleri mi dolaşıyor nasıl bilecekler de sivil otoriteye bilgi verecekler Heronlar. Diğer hava araçları tesbit yapıyor, F16 da bombalıyor.Yazar ,Jandarma karkollarında demokrasi arayacağına ,hadi Başbakana soramıyor, Genelkurmayın başındaki Demokrat komutana sorsun kim parçaladı bu çocukları diye.
Uluderede Başbakan'ın eşine refakat eden ,açılımdan sorumlu Başbakan yardımcısı köylülere sorumluları arıyoruz demiş. Çocukları bombalanmış ailelerle başka nasıl maytap geçilir,failleri belli değil mi, bombalıyan uçaklar belli değil mi, bombalama emri veren belli değil mi;ayıp sizlerin ervahınıza...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.