booked.net
 
 

 

Damat

  Kürt meselesinde üçüncü yol




Etyen Mahçupyan
09.02.2012
E-Posta

Geçen haftalarda A Haber'deki televizyon programımızda Seyfettin Gürsel, Kürt meselesinde bir üçüncü yolun üretilmesinin ihtiyacını dile getirmişti.


AKP ve PKK'nın birbirlerini güç dengesi üzerinden muhatap almasına dayanan bugünkü çatışma ortamına alternatif aramak gerektiğini vurgulamıştı. Çünkü bu meseleyi bir kol güreşi haline getirmenin, ne devlete ne de PKK'ya diz çöktüremeyeceğinin açık olması bir yana, herhangi bir çözümü de giderek daha anlamsız ve işlevsiz kıldığı belli. Gücün ima ettiği bir çözüm, ancak o güç dengesi sürdüğü sürece geçerli olacak ve her iki taraf da bu dengenin değişme ihtimalini öngörerek kendilerini hazır tutacaktır. Bu ise iki taraf arasında gerçek bir konuşma ve anlamaya, dolayısıyla birbirini kabullenmeye dayanmayan sahte bir uyum görüntüsünün çözüm sanılmasına neden olacak ve fazla zaman geçmeden ya yeni bir devlet faşizmi ya da yeni bir Kürt isyanı kaçınılmaz olarak çıkacaktır.
Devletle PKK arasındaki bu ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1032
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  iktidar paylaşılmaz !!


Derya
Paralel siyasi olanlar yok,iktidarın paylaşıldığı alanlar var,artık paylaşma süremez,çünkü iktidar alanları geçiş yapamıyacak kadar keskinleşti,sürtüşme ve alan tecavüzleri söz konusu, KCK yapılanmasının ve caniler ile at pazarlığı yapmanın kürt vatandaşların refahı ile bir ilgisi yok.
Anlaşılıyor ki,KCK yapılanması da bir iktidar alanı olarak planlanmış,mesele Fark edilince ,iktidar artık vazgeçemediği bir alan olan bana darbe yapıyorlar silahına sarıldı,ganimet paylaşımında çıkan kavga ne zamandan beri sivil darbe sayılıyor??


  Sen hangi Kimlikten sin?!!!!!!!!!!!!!!!


Adaletli Yargıç
'' Kimlikleri aşan bir siyasî oluşum ise hâlâ bir hayal. O zaman bu mesele niye çözülmüyor diye yazıp çizmenin ne anlamı var ki?'' diyor Etyen Mahçupyan.
''Tebrikler Etyen bey işi işi çözmüş.'' dersem kendisini hafife almış ve ayıp etmiş olurum. Zannediyorum ki Etyen bey tüm kimlikler için bunu söylüyor ve doğru da söylüyor.Nasıl Ters köşeden düz köşe yaptım ama.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.