booked.net
 
 

 

Damat

  Basının tutkusu ya da siyaset yerine istihbarat...




Ali Bayramoğlu
08.03.2012
E-Posta

Şu sorular bana önemli geliyor:
Her geçen gün "güvenlik" algılı bir toplum haline mi geliyoruz? Zihinlerde siyasi düşünce yerini istihbarı bilmecelere, siyasi analiz yerini güvenlikçi kurgulara mı bırakıyor? Siyasi hayatımızla ilgili gelişmeleri istihbaratçı gibi ele alan, komplo teorilerine uyarlayan bir bakışa mı kurban ediyoruz?
Siyasi alanı yansıtan, yansıttığı oranda yeniden kurulmasında rol oynayan ve siyasi algıyı şekillendiren bir sektörün, "basın"ın ahvaline bakacak olursak, denebilir ki, bir bakıma "evet", bu hatta ilerliyoruz.
Görünen "semptom"dan başlayalım:
Görsel ve yazılı basın, arınma süreçleri, güç kavgaları, kanaat savaşları çerçevesinde, son dönemde artan oranda, "belge bulma, ifşa etme, derinden bilgi arama ve verme tutkusu"yla kuşatıldı.
Dahası adım adım bu tutkuya esir oldu...
Şüphe yok, "belge" gazeteciliğin asli malzemesidir.

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31406&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Gazetecilik mi istihbarat ajanlığı mı?


Burçin Sadık
Balyoz ve sistemi sorgulayan hale getiren diğer hesaplaşma davaları, hep belgeler ve belge servis edilen gazeteciler üzerinden yargılanma safhasına geldi. Adsız tanıkların katkısı dahi tartışmalı. Ordunun muvazzaf,emekli generallerinin üst rütbeli önemli bir kısmını,bir gazeteciye bavulla servis edilen,yazılı ve dijital belgeler üzerinden tutuklu yargılıyorlar. Bu yol açıldı bir kere,artık Bayramoğlu'nun iyi niyetli uyarıları ile normal mecrasına girmesi nasıl mümkün olacak?
Yarın, başka belgeler ile Türkiye'yi bir başka yöne götürmek isteyenler,başka gazeteciler ile aynı servis düzenine geçmeyecekler mi? Bu gayr-ı tabii durumu o kadar kolaylıkla kabul ettiler ki şimdi yakınmaları inandırıcı değil.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.