booked.net
 
 

 

Damat

  Asıl sancıyı görmek




Ahmet Taşgetiren
08.03.2012
E-Posta
Bir: Türkiye bir İslam ülkesidir.

İki: Türkiye toplumunun kahir ekseriyeti yani çok büyük çoğunluğu Müslüman'dır. Gayrimüslim azınlıkların bulunması ya da farklı mezheplerin varlığı, bu ülkenin büyük çoğunluğunun "Sünni İslam" olması gerçeğini değiştirmiyor.

Üç: Bu Sünni-Müslüman halkın kendi çocuklarının, inançlarının gerektirdiği bir kişilikle yetişmelerini istemelerinden daha tabii bir şey olamaz.

Dört: Tam da bu noktada, Cumhuriyet'le başlayan çizgi ile toplum arasında bir farklılaşma ortaya çıkıyor. Türkiye'nin asıl sancısı bu. Devlet, yeni bir toplum inşasına yönelmiş. Bunun için dini yeniden tanımlamak istemiş, toplumun dinle ilişkisini de bu yeni tanımlanmış dine göre yapmak istemiş.

Beş: Türkiye laikliği bir anlamda ......

Kaynak : http://gundem.bugun.com.tr/asil-sanciyi-gormek-186182-makalesi.aspx
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Ayrımcılık..


Abdi Kanaatkar..
Uluslararası temel insan hakları belgelerinde en öne çıkan kavram ayrımcılık yasağı.Toplumların ve bütün insanlığın huzur içinde yaşaması için ayrımcılık yapılmamalı ve kışkırtılmamalı.
Bütün uluslar üstü belgelerde böyle yazıyor.
Taşgetiren,sünni müslüman çoğunluğu referans noktasına koyarak,geri kalanlar ayrımcılık yapıyor haleti ruhiyesi ile sunni bir ayrışma ve dayatma üzerine şekillendirme yapmış.
Sakin sakin yazarken coşup iç dünyasını ele veriyor;bilimsel olmaktan uzak sosyolojik ve siyasal tahliller yapıyor;kendi anladığı sunni müslümanlığa uygun bir laiklik anlayışı geçerli kılınmazsa toplumda gerginliğin süreceğini ve makasın kapanmayacağını iddia ediyor veya tehdit ediyor. Taşgetiren'in müslümanlığına uygun bir laiklik henüz icad edilmedi. Mevcut laiklik, Taşgetiren gibi düşünenleri dengeye getirmek için gerekli;yoksa başka madımaklar da gündeme gelir Allah esirgesin...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.