booked.net
 
 

 

Damat

  “İslamcı aydınlar” adalet isterse...




Cengiz Çandar
09.03.2012
E-Posta


Dünya ölçeğindeki her savaşın çeşitli sonuçları vardır. Şaşmaz sonuçlarından biri harita değiştirmesidir.

Birinci Dünya Savaşı sonrasını bir düşünün. Savaşın merkezi olan Avrupa’da ve tarihi Avrupa’yla bağlantılı olan Ortadoğu’da harita yeniden çizilmişti. Bazı devletler ortadan kalkmış, yeni devletler, eski coğrafyalarda ortaya çıkmıştı.
Aynı durum, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra da oldu. Soğuk Savaş da, dünya ölçeğinde bir savaştı. Soğuk Savaş’ın bitmesiyle birlikte Avrupa’da (ve Avrasya’da) harita bir kez daha çizildi.
Bir Sovyetler Birliği’nden 15 yeni devlet çıktı; Rusya, Ukrayna, Belarus, Moldova, Estonya, Letonya, Litvanya, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkistan.
Yugoslavya’dan ise Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova.
Çekoslovakya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ikiye bölündü. İki Almanya birleşti.
Daha önce Sovyetler’in liderliğindeki güvenlik sistemi içinde (Varşova Paktı) yer alan ülkelerin bir bölümü, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Macaristan, eski Çekoslavakya’nın iki parçası NATO üyesi oldular. Eski Sovyet Baltık cumhuriyetleriyle, Varşova Paktı üyesi bazı ülkeler, Avrupa Birliği’ne katıldı.
Soğuk Savaş’ın sona ermesinin sonuçları, Ortadoğu ve Kuzey ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20086757.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  islamcı Aydınlar ve Adalet.


Müzeyyen Ardıl
Çandar kendi misyonlarını abartmış,islami aydınların adalet konusundaki çağrıları ütopik ve reel siyasetin sert zemininde yol alamıyor. Hırant hepinizin ve islamcı geçinen aydınların da arkadaşıydı,sizlere güvenmiş ve bir güvercin naifliği ile ağız dolusu propopagandasını yaptığınız demokrasinize sığınmıştı. Hadi,demokratik devletiniz koruyamadı,davasına ne kadar sahip çıktınız,iktidarı övmekten,sanki Hırant'ı vuranları bir başka ülkenin devleti koruyormuş gibi,iktidarı hep hoşgörü parantezinde tuttunuz. Yetki iktidarda ama sorumsuz bir iktidar portresine destek verdiniz,yargılama sürecinde , duruşmaları takip etmeyi bir eylem zannettiniz, dava sonucu hepinize uzun yıllar yetecek bir adalet hezimeti oldu. Liberaller,İslamcı aydınlar,yeni entelektüel elit,Hırant davasında ,derin devletin labirentlarinde kayboldunuz. Şimdi tekrar adalet çağrısı yapıyorsunuz. Bu sefer bulun bu adaleti,adalet olmadan demokrasi bir işe yaramaz!!!


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.