booked.net
 
 

 

Damat

  Devrim Meclisi böyle olur




Fehmi Koru
10.03.2012
E-Posta

TUNUS- Her rejimin bir meclisi oluyor; Burgiba ve Bin Ali dönemlerinde de milletvekili sıfatlı birileri bu koltuklarda oturuyor olmalı. Ancak Tunus’un Ulusal Kurucu Meclisi’nin üyeleri tavırlarıyla hepimizi muazzam etkiledi.
 
Devrim meclisi böyle oluyor demek ki...
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de manzaradan etkilenmiş. “Toplum neyse meclisi de o oluyor; liderleri gibi milletvekillerinin de samimi insanlar oldukları her hallerinden belli” dedi konuşması sonrasındaki sohbette.
 
Sadece kendilerini övücü sözlerini alkışlamadılar Cumhurbaşkanı Gül’ün, yol gösterici, istikamet çizici cümlelerini de beğendiklerini alkışlayarak belli ettiler. Erkek ile kadın sayısı neredeyse birbirine denk, her eğilimin temsil edildiği bir meclis bu; konuşmanın bir noktasında coşarak hep birlikte marş da söylediler.
 
Meclis’in çoğunluğu En-Nahda milletvekillerinden oluşuyor, ama ......

Kaynak : http://www.stargazete.com/yazar/fehmi-koru/devrim-meclisi-boyle-olur-haber-432740.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Arap baharı Türk tecrübesi...


Kamil Gündüz
Tunus gezisi iyi geçiyor anlaşılan,yazar çok memnum izlenimlerinden,kadın erkek sayısı eşit diye övüyor parlamentonun yeni yapısını. Bizde oran ne? akp üç seçim geçirdi,oransal artışta neden Tunus seviyesinde değil,Arap baharının Türk tecrübesinin devamı olduğu külliyen yanlış bir hüküm . Türkiyede sandık her zaman geçerli olmuştur ve tarihinde ,sandık sonuçları hakkında hiç bir tereddüt ortaya konmamıştır. Askerin her şeye maydonoz olduğu 28 şubat sürecine giden dönemde dahi hem mahalli seçimlerde hem de genel seçimlerde mevcut iktidarın ağa babaları hep seçimlerde kazanmışlar,kimsenin de askerler dahil seçimleri geçersiz sayalım demek akıllarına gelmemiştir.
Fehmi Koru ve onun safındakiler Türkiyenin demokrasisinin nimetlerinden yıllardır imanına kadar istifade ediyorlar, Demokrasimize haksızlık etmesinler,bu ağlak mağdur retorik artık sıkıyor...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.