booked.net
 
 

 

Damat

  Türkiye’de Alevi yakmanın cezası nedir?




Cengiz Çandar
14.03.2012
E-Posta


“Alevi yakarsanız zaman aşımından; Ermeni öldürürseniz delil yetersizliğinden; Kürt öldürürseniz, kahramanlıktan cezasın kurtulursunuz bu ülkede.”


Sivas “Madımak Katliamı” Davası’nın 19 yıl sonra “zaman aşımından ötürü” dün düşmesinden sonra okuduğum en çarpıcı twit buydu.
Sivas Madımak otelinde bundan 19 yıl önce diri diri 37 kişi yakılmıştı Onca zamandır sanıkların bir bölümü öldü. Kalanlar da davanın “zaman aşımı”na uğramasından ötürü “mahkum olmadan” sıyırmış oldular.
Başbakan Tayyip Erdoğan, kararı öğrendiğinde “Milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun” gibi bir tepki verdi. Anlaşılan, üzerinde fazla düşünmeden bir söz sarfetmiş. Çünkü, “zaman aşımından ötürü davanın düşmesi”nin milletimize “hayırlı” hiç bir tarafı yok.
Kararı açıklayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dündar Örsdemir bile kararın garabetini şu sözlerle dile getirdi: “İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz. Ancak, bu işleyenler kamu görevlisi değil. Sivil oldukları için davanın düşmesine karar verildi.”
AİHM’in “İnsanlığa karşı işlenmiş suçlara karışmış kişiler, sıfatları ne olursa olsunlar, haklarındaki dava zaman aşımına girmez” ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20120233.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Burası Türkiye Acele Etmeyelim.


Adaletli Yargıç
Her ne kadar yazı başlığı biraz ağır gelse de yazar söyleminde haklı.
Bu, zaman aşımı olmayacağı meselesine gelince, madem sadece Kamu görevlileri için geçerli bu zaman aşımı olmaması. O zaman her şeyi sil baştan edip zamanın Asker sorumluları, Belediye sorumluları ve Polis sorumlularına kadar, sorumluluğu bulunan her Kamu görevlisini, bulundukları makam nezdinde suçlamak ve oradan devletin hatasına odaklanarak Adalet istemek mümkündür. Dolayısıyla belki bu dava istemeden de olsa en azından kamu görevlilerinin olayları engelleyememelerinden doğan sorumlulukları cezasız kalmamış olur. Belki Cumhuriyet Başsavcısı Kamu adına
davayı temyiz ederek bu kere dönemin tüm Kamu görevlilerinin yargılanmaları gereğini talep edebilir.
Zaman ne olacağını gösterecek.
Sayın yazarın dünkü yazısına yaptığımız yorumda, Bakalım yarın ne yazacak demiştik.
Yarın, Bugün oldu ve yazar ''Negatif Sinerji'' adlı başlığıyla durumu iyi toparlamış





Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.