booked.net
 
 

 

Damat

  Nedim Şener, İshak Alaton ve Emirgan’da bir akşam




Aslı Aydıntaşbaş
15.03.2012
E-Posta

Önce ulusalcılar kızdı, sonra İslamcılar. Aşırı milliyetçiler de hedef aldı, Yahudi düşmanları da. Muhafazakâr mahalle baskısını belgelediklerinde de topa tutuldular, askeri vesayeti eleştirdiklerinde de. Komplocular doyamadı onlara. ‘Memleketi bölecek bunlar’ diyen de çıktı ‘Ilımlı İslam getirecekler’ yazan da.
Ama zor da olsa, ünlü ABD’li milyarder George Soros’un dünyanın birçok ülkesinde demokratikleşmeye katkıda bulunmak amacıyla kurduğu Açık Toplum Vakfı, Türkiye’de onuncu yılını doldurdu.
Vakfın geçen akşam Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nde verdiği ışıltılı davette yönetim kurulu başkanı Hakan Altınay’a neden hep komplo ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/nedim-sener-ishak-alaton-ve-emirgan-da-bir-aksam/siyaset/siyasetyazardetay/15.03.2012/1515429/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Bize benzemeyen linsanların haklarını savunmak.....


Kamuran Leyli
Afiyet olsun,yemek ve katılanlar ışıltılı olunca hoş bir sonuç çıkarmak ta gerekiyor. Son cümle o bakımdan önemli,"bize benzemeyen insanların haklarını savunma'nın değerli olduğu " vurgusu...
Benzemezlik,önemlidir ve Demokrasinin temel argümanıdır, benzemeyenler diye başlayan her cümle sorunlu bir yaklaşıma işaret eder, bir adım ötesi ötekileştirme üzerinden ayrımcılıktır. Açık toplumun savundukları ve savunanlarla benzerlik hangi ölçüye göre bir değer ifade eder ve bu siyasetlerin arkasında mali kaynaklı bir fon olmasına sihir atfetmek mümkün müdür?
Bu sorular felsefi temellidir ve düşünceye ve eyleme ayar vermeye cüret edenlere sorulur.
Soroz kimdir ve babasının hangi hayratı için dünyanın "tesadüfen" yeniden şekillenen bölgelerinde gökkuşağı renginde devrim yapıcı rollere soyunmaktadır. Bu rolü kendisi mi yazmıştır,yoksa cast başkasının mıdır? "kendi kaderini tayin hakkı" paranın kumarbazları karşısında bir değer ifade etmemekte midir? Para spekülatörlerinin ,insanlığa demokratik değerler sunma, benimsetme misyonu yüklenmesini hangi kutsal amacın uzantısı olarak kabul etmek gerekir?..
Yazının başlığına koyduğu İshak Alaton isminin Türk toplumu bakımından hiç bir özgül ağırlığı yoktur,bu musevi olması ile ilgili değildir, toplumda, çok değerli musevi kanaat önderleri vardır. 1999'lar da seçimlerinden sonra oluşturulan koalisyon partilerini teşkil eden vekillere, bir emekli amiralle birlikte, tv programında tuhaf üsluplarla saldırırdı.
Ne anlama geldiği anlaşılamayan küçültücü ifadelerinin ,koalisyonu çökerten operasyonlar gündeme gelince hangi fonksiyona dönük olduğu anlaşıldı... Sonra,ortağı,elim bir cinayete kurban gidince,çekildi,gözden kayboldu, son zamanlarda yine boy gösteriyor, Kürtlere özerklik veriyor,Ermeni tehciri ile ilgili ahkam kesiyor, ihsanlarda bulunuyor. Sanırsın, Paper Moon da yemek yemiş bahşiş veriyor. Fiziksel yaşlılığı zihnini de etkiliyor anlaşılan,Aslı hanım,vicdanlı,iyi niyetli bilgili bir genç , bu sefer yanlış rol modeller yanlış referanslar kullanmış.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.