booked.net
 
 

 

Damat

  Algı boşluğu




Ali Bayramoğlu
15.03.2012
E-Posta

Yaşadığınız ülke "aşırı ve dar bir siyasileşme dalgası" üzerinden kutuplaşmışsa, bu ortamda ve bu ortama dair yazdıklarınıza tüm kutuplar, taraflar yüksünüyor ve yükleniyorsa, ak ve beyaz arası, gri tonlarda dolaştığınızı, bir bakıma doğru yaptığınızı anlarsınız.
Kutuplaşma dönemleri siyasi kimliklerin savaş dönemleridir.
Böyle dönemlerde kimlikleri, kişileri, onların politikalarını aşan "meşruiyet" sorgusu ve vurgusu yapmak, meşru kimlik yerine meşru süreç, meşru durum arayışını öne almak tepki çeker, sıkça "algı boşluğu"na yol açar.
Zira meşruiyet vurgusu taraflardan bazen birine bazen diğerine zarar verir, bazen birisine bazen diğerine yarar, ama temelde ikisini de karşısına alır.
Peki o "algı boşluğu"nu nasıl doldurmak gerekir?
Örnekleyelim, belki dolar diye...
Bir Ergenekon ya da OdaTv tutuklusunun darbeci politik ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31510&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Faydacılık,tavizsiz olma


Özlem Kalander
Yöntem ve süreç konusunda görüşlerine katılıyorum,Faydacı pencereden bakmadığını kabul edelim,her iktidara karşı tavizsiz olma duruşunu takdir edelim...
Bu ilkeli tavrın,zayıf halkası,kendi pozisyonunun doğru olduğuna dair kesin inançlı olması. 2002 sonrası,Askere karşı yapılan psikolojik operasyonun bir parçası olmanın objektifliği tartışılır. Anti militarizm eşittir demokrasi denklemi kolay bir denklem,fazla aristocu,asker demokrasiye karşıdır , demokrasi ile militer düşünce bir arada olamaz , ben katıksız demokratım,o halde askere karşı operasyon doğrudur,hiç bir nüansı olmayan tuzaklarla dolu bir demokrasi anlayışı. Süreç iyi ama yöntem kötü demekle ,demokrasinin yargı üzerinden karşı karşıya olduğu riskleri bertaraf etmekte üzerine düşeni yapmış oluyor mu? Demokrasi mefkuresi bu kadar kaba ayar bir politikalar bütünü müdür? On senedir iktidara destek vererek amel-i fikirde bulunuyor iktidar partisine hangi konuda tavizsiz olmuş,kuru eleştiri kırıntıları ile tavizsiz olma arasında derin farklar var. Entelektüel birikimine saygı duyalım ama bir gerçeği işaret etmek durumundayız. Tercihi , iktidardan yana,aynı iktidarla uzun süreli yol arkadaşlığı, entellektüel bağımsızlığı aşındırır...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.