booked.net
 
 

 

Damat

  Ya “polis-yargı devleti” veya...




Cengiz Çandar
10.02.2012
E-Posta


İstanbul Beşiktaş’ta “özel yetkili” savcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı “şüpheli” sıfatıyla sorgulamak için beklediği sırada Hakan Fidan, Ankara Çankaya’da Köşk’e çıktı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüyordu.


Abdullah Gül ile Hakan Fidan’ın görüştüğü sırada, HSYK’nın atadığı savcıya MİT Müsteşarı, eski müsteşar ve müsteşar yardımcısı için “şüpheli” sıfatıyla soruşturma başlatması için fezleke hazırlamış olan iki polis yetkilisi görevlerinden alınmış, HSYK Başkanı sıfatı da taşıyan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmekteydi.
Nereden bakarsanız bakın, bu “fotoğraf”, devletin en hassas birimlerini içine alan, bugüne dek rastlanmamış bir “devlet krizi”nin patlak verdiğini ortaya koyuyor.
Bu krizin nasıl çözüleceği, ne yönde yol alınacağı Türkiye’de “devlet”in nasıl şekilleneceğini de ortaya çıkartacak ve belirleyici etkileri olacak. Türkiye, ya daha derin ve karmaşık krizlerin –her anlamda- içine sürüklenecek; ya da “hukuk devleti” yönünde yol alacak.
“Hukuk devleti” mi; “kanun devleti” ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19886401.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.