booked.net
 
 

 

Damat

  Hoyratlık




Ahmet Altan
20.03.2012
E-Posta

Belki yanılıyorum ama şu anda siyasetin ve toplumun ön sıralarında yer alan bütün partilerin ve kuruluşların on yıl içinde ya yok olacağını ya da bugünkünden çok farklı bir biçime dönüşeceklerini düşünüyorum.
Türkiye son on yılda büyük bir dönüşümden geçti.
Ve çok garip bir şey oldu.
Bu dönüşümü sağlayanlar bile kendi sağladıkları dönüşümün gerisinde kaldı.
Bizim hemen önümüzde büyük bir metro inşaatı var, yaklaşık üç yıl boyunca yağmurda, çamurda, karda çalıştılar, şimdi artık inşaatı tamamlıyorlar, son ......

Kaynak : http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-hoyratlik.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Büyük Dönüşüm!!!


Ender Saraylı
İktidara yakın görüntü verenlerin bir ön kabulü var,her konuya bu kerteriz noktasından giriyorlar. Altan da son on yıldaki büyük dönüşümden bahsediyor.
Bu dönüşüm serencamını açmaya çalışalım;
Aşağıdaki noktalar üzerinden bir değerlendirme yapılması mümkün,
A.B konusunda neredeyiz,kaç başlık açıldı,kaç başlık kapandı,Üyelik müzakereleri için sayın Gül ve sayın Erdoğan,en büyük islam düşmanı papa innocent'in freski önünde imza attıkları tarihten bu yana ,A.B müzakereleri nasıl ilerliyor, A.B gözlemcileri,A.B standartları konusunda Türkiye ile ilgili hangi gözlem raporları hazırladılar ve bunlarda neler var,ne kadar yol aldık/alıyoruz?...
Uluslararası arenada karar alıcı aktör olma yolunda proaktif bir dış politika izlendiği iddiası var,bu politikanın dayandığı ilke; Komşularla sıfır sorun üzerinden bölgesel ve giderek küresel güç olma. Bu ,programın neresindeyiz, dış politikada rizk faktörleri artıyor mu, ve biz karar yapıcı düzende yer alıyor muyuz, yoksa, karar yapıcıların kararlarını uygulamakla mı yetiniyoruz?
Uygulanan ekonomik ve finansal program,mali disiplin programları dahil,Kemal Dervişin bıraktığı, "güçlü ekonomiye geçiş programının devamı, herhangi bir dönüşüm içermiyor,uygulama kabiliyetinde , iktidar,başarılı bir izleme yapıyor.
Sosyal içerikli programlarda iktidarın başarılı uygulamaları var ve takdiri hak ediyor,güçlü bir iktidarın ,yönetime damga vurması bakımından da dikkate değer,ama ne kadar büyük bir dönüşüm sayılabilir???
Bu sualler çoğaltılabilir,ama gazete ve başyazarının ,büyük dönüşümden muradı; askerin sigaya çekilmesi, o da yapıldı,yargılama süreçleri devam ediyor,karar safhasında yeni bir değerlendirme yapmak gerekir..Askere ayar verilmesi ne kadar "büyük dönüşüm" zaman gösterecek,


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.