booked.net
 
 

 

Damat

  Ergenekon’un ufak tefek taşları




Ahmet Hakan
20.03.2012
E-Posta


“Ergenekon Davası nedir?” diye soruyoruz:


Cevap veriyorlar:
-  Yıllardır süren derin ilişkileri ortaya çıkarmaktır.
-  Dalavereleri, kumpasları, oyunları, komploları ifşa etmektir.
-  Demokrasiyi sağlama almaktır.
-  Hukuksuzluğu meslek edinmiş tiplerden arınmaktır.
-  Silahlı külahlı işlere kalkışanların yakasına yapışmaktır.
-  Misyonerlik karşıtı kumpaslar kuranlarla hesaplaşmaktır.
-  Sivil iktidarı yıpratmak adına her türlü oyunu çevirenlerin kulağına yapışmaktır.
* * *
Bu cevabı verenlere...
-  Soruyoruz: Demokrasiyi sağlama almak iddiasındaki bir davada basılmamış kitabın işi ne? Cevap veriyorlar: Ama onlar ufak tefek hatalar.
-  Soruyoruz: Derin güçlerin egemenliğine son vermek iddiasındaki bir dava nedeniyle, neden bütün bir toplum derin bir “oh” çekeceğine telefonlarının dinlendiğinden falan şüphe edebiliyor? Cevap veriyorlar: Ama bunlar ufak tefek işler.
-  Soruyoruz: Veli Küçük’ten hesap sorulan bir süreçte Nedim Şener’den neyin hesabı soruluyor? Cevap veriyorlar: Ama Nedim de ufak tefek hatalar kapsamında sayılmalı...
-  Soruyoruz: Özgürlüğü getirmek iddiasındaki bir dava, nasıl oluyor da “Alayınızı Ergenekon’dan tutuklayacaklar” şeklinde tehditlerin dayanağı haline geliyor? Cevap veriyorlar: Ama onlar da ufak tefek meseleler...
-  Soruyoruz: Toplumsal virüslerden kurtulmak ve arınmak ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20162147.asp?yazarid=131
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Pirincin taşını ayıklamak...


Verda Kazancı
Yazarın bahsettiği davalar ile pilav pişirme işini mukayeseli değerlendirirsek,manzara şöyle,davaların seyri ile ilgili şikayetlere bakılırsa,Davaların açılmasnıda kullanılan delillerin dava dosyalarına monte edilmesi adeta , pirinç pilavı yapılırken kullanılan pirinçlerin çuvaldan olduğu gibi pişirilmek üzere tencereye doğrudan dökülmesine benziyor. Çuvaldaki pirinç çok iyi cins bir pirinç olsa da öncelikle bir ayıklanma sürecinden geçmesi gerekir, "pirincin taşını ayıklamak" bu durumlara uygun bir deyim olduğu kadar, pilavlık pirincin mutlaka elden geçirilmesi zorunluluğuna da işaret eder.
Çuval içindeki dökme pirinçlerde kaçınılmaz olarak ,irili ufaklı taşlar vardır,ne kadar iyi cins tereyağ da koysanız, taşların ortadan kaybolmasını sağlayamazsınız, sonra masaya tereyağlı pilav yemek heyecanı ile oturanlar ,dişlerini kırarlar,taşın cinsine ve büyüklüğüne göre başka hasarlar da olabilir..
Pilav pişerken ,pirincin tencere içinde ayıklanması mümkün değildir,önce,pişecek,sonra masaya oturup,ileri demokrat arkadaşlar vasıtası ile ,taşlar ve çer çöp ayıklanacak ve servise hazır hale gelecek,bu saatten sonra ancak böyle ayıklanır,eğer varsa , pirincin taşları...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.