booked.net
 
 

 

Damat

  Nevruz, Kemalizm ve din




Ahmet Altan
21.03.2012
E-Posta

Kemalizmin en büyük ve en korkunç zaferi, dindarların damarına milliyetçilik zehrini enjekte etmek oldu.
İki büyük kazanç sağladı böylece.
Birincisi, tasavvufta billurlaşmış olan sevecenliği, hoşgörüyü, “yaratılanı yaratandan ötürü sevme” yeteneğini içselleştiren bir din anlayışının ortak bir kültür zemini oluşturmasını ve bu ortak kültür çerçevesinde bir “hakkaniyet” mücadelesine girişebilme gücüne ulaşmasını engelleyerek kendini “tekleştirmeyi” becerdi.
İkincisi de, sürekli olarak ezdiği, horladığı dindarları, her istediğinde milliyetçilik dizginleriyle durdurup denetlemeyi ve kendi amaçları için kullanmayı başardı.
Dindarları Kemalistleştirdi.
Dindarları ......

Kaynak : http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-nevruz-kemalizm-ve-din.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Doktara görünme zamanıdır..


Eren Kamalı
Kemalizmin bu güne kadar bilinmeyen yeni bir icraatını ortaya çıkarmış. Tasavvuftan etkilenen dindarları milliyetçilik zerkederek zehirledi buyurmuş. Her daim tasavvufun yüce yolunda ,ortak kültür,insani aşk ve diğer ulvi hasletler üzerinden yaşam mucizelerine sahip dindarları milliyetçiliğin, kavmiyetçilik boyutu ile yoldan çıkarmak,yeni Kemalist suç tanımı bu. Dindarları övme ihtiyacın olabilir, Tasavvufu haklı olarak yüceltebilirsin,ama , hem dindarların milliyetçilik ile damardan zehirlenmesini ,hem de bu nedenle,var olması gereken tasavvuf ehli olma hasletlerini Kemalizmin ortadan kaldırdığını iddia etmek,sıradan köşe tezi dahi olsa yine de bir doktora görünmeyi gerektirir. Gerekli gereksiz sert kavgalara girdi,Başbakan da kendisine serin duruyor,sinirleri bozulmuş olabilir,ama bu ülkeye lazımdır, aman dostları bir el atsın , ciddi anlamda psikolojik desteğe ihtiyacı var gibi gözüküyor...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.