booked.net
 
 

 

Damat

  Newroz 2012: Güvenlikçi politikanın iflası




Cengiz Çandar
21.03.2012
E-Posta


Ne “Bayram” ama. Ülkenin her köşesinden çatışma haberleri geliyor. 1992’nin “kanlı Nevruz”u boyutlarında olmasa da, 30 yılın en “çatışmalı” Nevruz’u bu.


Ortada “Newroz Bayramı kutlamaları” yok. Kürt sorununun kangrenleşmesi doğrultusunda, kitlesel boyutta çatışmalar var.
Batman’da Ahmet Türk, hastaneye kaldırıldı. Mersin’de Ertuğrul Kürkçü’nün polis tarafından darp edildiği bildirildi. Depremzede Van, Bitlis, Cizre, Nusaybin, Viranşehir, Iğdır, Patnos, Bulanık, Tutak ve daha sayılamayacak kadar yerde olaylar.
Nevruz’un meydanlarda kutlanmasına niçin izin verilmez? Son yıllarda hiç olay çıkmamış olduğu halde, bu yıl niçin izin verilmez.
İktidar, Kürt sorununa “güvenlikçi” bir yaklaşımı benimseyeli ve “devletin gücünü gösterme”ye öncelik vereli beri, PKK-BDP hattının “operasyonel gücü”nün büyük darbe aldığı ortada. Bu, darbe, esas olarak, KCK operasyonları üzerinden verildi. Binlerce kişi tutuklu. Bu kişilerinin ezici çoğunluğu BDP’li.
BDP, “operasyonel” anlamda güç kaybetmiş olsa da, özellikle bölgedeki Kürt halkı nezdinde güç kaybetmiş olduğu çok şüpheli. İktidarın, ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20170298.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Haksızlık ...


Metin Ciğdem
En cesaretli açılımı bu iktidar yaptı,kendini,iktidarının en kiritik döneminde riske etti ve Haburda çok tehlikeli bir deneme yaptı,sonuçlarına göre muhtemelen ,kürtçü siyasetin rotasını şiddet yolundan ,demokratik talepler yönüne değiştireceğini düşündü.
Her zaman olduğu gibi,kürt siyasetinin feodalleri,kürt yurttaşların sorunlarını değil kendi ikballeri ve çıkarları doğrultusunda davrandılar. Açılım hamlesini acizlik zannettiler , şımarıkça davrandılar,derebeyi kültürü ile yetiştikleri için,kürt vatandaşları maraba gibi kullanırız,nasıl olsa diye,iktidarın hassasiyetine hiç katkı yapmadılar. Asker katilleri, bu ülkenin sınırlarından kahraman gibi girmek istediler, açılımın ipini çektiler...Cahil oldukları için bu taraf ile ilgili hiç empati yapmadılar.
Gelinen noktanın anlaşılması için , Habur'u iyi analiz etmek gerekir. İş kabadayılığa gelince ,en büyük kabadayı devlettir,çağlar boyu bu böyledir... İktidar ,bu saatten sonra,kendi ajandası ile yürüyor,kürt siyaseti üzerinden nemelananlar,bütün opsiyonlarını kaybettiler. Sürecin yönetim işi artık tamamen iktidarda, bu işin pazarlık marjı yok,işi buraya , kürtçü siyasetin gayrı ciddi tutumu getirdi,bir şey daha var,halk da iktidar gibi düşünüyor, "Ne kaa ekmek o kaa köfte" durumları....


  NEVRUZ-NEWROZ


Aslı Canyakan
Hiç kimseden izin almadan NEWROZ-NEVRUZ'u kutluyoruz. Sayın yazara da kutlu olsun.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.