booked.net
 
 

 

Damat

  Kanlı Nevruz




Ali Bayramoğlu
21.03.2012
E-Posta

2012 Nevruz'u kanlı geçiyor. BDP ile İçişleri Bakanlığı'nın inatlaşmasıyla başlayan olaylar zaman zaman güvenlik güçlerinin kitlesel hoyratlıklarına, zaman zaman kitlesel başkaldırı görüntülerine sahne oluyor.
Ahmet Türk, eski bir milletvekili, Kürtlerin önde gelen, yumuşak siyasetçisi polis tarafından Batman'da darp edilip hastanelik edildi dün.
Kürt meselesi kavurmaya devam ediyor...
Hem kendisi kavurucu, hem devletin bakışı, hem örgütün tutumu...
Önce parmak kaçınılmaz olarak devlete, İçişleri Bakanlığı'na yöneliyor.
Sert karşılaşmalara, gövde gösterilerine gebe Nevruz günleri, ancak bu kadar kötü ele alınır ve yönetilir. Yasak günler, alanlarla sokağa karşı, sokağa ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31604&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Siyaset,Vandallık...


Vahit Kermeli
Ahmet Türk ,nispeten siyaset dilini kullanan bir feodal siyasetçi,Polisin ,sertlik uygulaması son derece yanlış,Ama polisin pisikolojisi de nazara alınmalı,kendisine devamlı saldıran,yağmacı,tahrip edici güruhlarla muhatap oluyor,her türlü şiddete maruz kalıyor, Türkiye'nin diğer tarafı,BDP'nin barış ile başlayan her söylemini kuşkuyla karşılıyor,güvenmiyor,güvenlik siyasetlerinin ağırlık kazanmasında,sokak kabadayılığının,kürt siyasetinin tehdit edici dilinin hiç mi rolü yok? Siyaset toplumsal düzen üzerinde şekillenir,toplumsal düzeni tahrip ederek, yakarak, yıkarak, polis kurşunlayarak, siyaset dili yaşatılabilir mi? Dağdaki eşkiyanın,kullandığı Kürt gençlerinden herhangi en ufak bir itiraz gelince,"özeleştiri" talep ederek yargılayıp infaz ettikleri biliniyor. Artık ,hakiki bir özeleştiri yapma zamanı ,Kürt siyasetçiler için , önce onlar yapsınlar ve kitleyi tahrik etmekten vazgeçsinler,sokak yağmacılığı ile siyaset bir arada olmaz,tercih yapmak durumundalar, iktidar , pazarlığa niyetli gözükmüyor. Artık ,sertleşmenin sorumlusu,kürt siyasetine yön verenlerdir..


  Uysa da, Uymasa da


Ahmet Akıncı
Lisede okurken Türk Ermenisi bir Fizik öğretmenim vardı.
Şöyle derdi ; '' Bu memlekete herşey lazım. Örneğin Katil lazım ama kalitelisinden, hırsız lazım ama kalitelisinden, ancak o zaman Polis gelişir, teknolojiyi yakalar.''
35-40 sene hocamın söylediği bu lafları hep hatırladım. Eğer yaşıyorsa hocam Stephan, ömrü uzun olsun, eğer öldüyse allah rahmet eylesin/toprağı bol olsun.
Buradan sayın yazarın son cümlesine geliyorum,
'' Nevruz'u kanlı kılan, sadece örgütün bu kutlamaları vesile edip, tahrik eylemlerine girişmesi değil, ona uygun zemin hazırlayan ve beklediği girişimlerle tahrik eden devlet politikalarıdır.''
Yanlış anlaşılmasın, demek istediğim şu, Türküyle,Kürdüyle maalesef mal bu ne yapsan örgütün iyisi, ne yapsan politikacının akıllısı, zekisi iyisi zor ve az çıkıyor. Kumaşı düzeltmek lazım.
Bu da herhalde eğitimden, dışa açılmadan, töreden, kahvehaneden, aileden vb birçok yerden geçiyor.
Ne diyelim ''Ne ekersen onu biçersin'' bilmem uydu mu?
Neyse uysa da yazarım, uymasa da yazarım.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.