booked.net
 
 

 

Damat

  Hükümet ve BDP arasında kritik görüşme




Aslı Aydıntaşbaş
23.03.2012
E-Posta


BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Bahar geliyor ve korkuyoruz ki savaş tırmanacak. Ölümleri durdurmak için rol üstlenmeye hazırız” diye konuştu.
Geçen ay Ankara’da sessiz sedasız gerçekleşen bir görüşmeyle BDP, hükümete Kürt sorununa çözüm için ‘insiyatif almaya’ hazır olduğu mesajını vererek parlamento çatısı altında ortak bir çalışma yapısı önerdi.
Hükümetin kritik bir bakanı ile BDP eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş arasında gerçekleşen bu görüşme, 2008’den bu yana BDP’nin dışarıdan izlemek durumunda kaldığı Açılım ve Habur süreçlerinden bu yana ortaya koyduğu en güçlü siyasi insiyatif olmaya aday.
Yaklaşık bir ay önce bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede Demirtaş ve Kışanak, ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/demirtas-inisiyatif-almaya-haziriz/siyaset/siyasetyazardetay/23.03.2012/1518781/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Marjinalleşme süreci başladı...


Önol Bardakçı
Ne Kışanak ne de Demirtaşın bağımsız temsil konusunda iradeleri yok,kendilerini seçen halkı değil,kendilerini seçtirdiklerini zannettiklerini temsil ediyorlar. Eninde sonunda müzakere ve siyasi çözüm masasına gelineceği iddiaları artık hayal. Silah bırakmadan ,ne müzakere ne de çözüm arayışı olur..
Hükümet,kendi iyileştirme programlarını bölgede zaten uyguluyor,öyle olmasa bu kadar oy devşirebilirmiydi, örgüt katliamlarına rağmen AKP'nin aldığı oy , bölgeye nüfuz etmiş olması ile ilgilidir,zaman içinde de BDP'ni marjinalleştirecektir. Devletten aldığı yardımı ve halktan topladığı kaynakları dağdakilerin emrine verip,halkın belde hizmetleri konusunda bu kadar mağdur olmasına yol açanların halk desteği de giderek azalacaktır..
Bu saatten sonra ,bölge halkı ve bütün Türkiye'nin Kürt yurttaşları , T.C'nin himayesi altındadır,Önce biz söylemiş olalım,hem dağ,hem de particilik oynayanlar artık bu meselenin marjinal aktörleridir!!


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.