booked.net
 
 

 

Damat

  Ataerkil siyaset krizi ve kurucu şiddet




Ali Bayramoğlu
23.03.2012
E-Posta

Türkiye'de "taraf olma üzerinden siyasi algı", her toplumsal ve siyasal gerginlikte önümüze dikiliyor.
Kürt meselesi bu durumun açık örneklerinden...
Nevruz ve sonrasında tablo aynı, siyasette, basında, kamuoyunda görünüm aynı: İki uç kutup iki uç tutum, iki uç açıklama...
Bu kutuplaşma sadece bir mücadele anlayışından ya da gerçeğinden kaynaklanmıyor. Aynı zamanda tarafların iki ayrı siyaset tanımından, iki ayrı Kürt meselesi tanımından yola çıkmasından ileri geliyor.
Siyasi iktidar aslında kendi açısından Kürt meselesinde oldukça önemli bir yol aldı. İnkar ve gayrimeşru araçlarla mücadele dönemine son verdi, temel hak ve özgürlerin alanını bir ölçüde genişletti, kültürel haklar konusunda kimi adımlar attı.
Bugün şunu söylemek yanlış olmaz:
AK Parti asayiş nesnesi olmanın ötesinde bir Kürt sorunu varlığını kabul ediyor ve bu sorunu çözmek istiyor... Ancak kendi öngördüğü çerçevede, ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31630&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Tanımak ,vermek...


Kanat Desteci
Kürt sorunun varlığını kabul etmek ucu açık bir tanım, önce yüksek bir propaganda tekniği ile ortaya konup neredeyse ön kabul olarak kabul edilen bu soruna bir bakalım...
Kürt kökenli vatandaşın ,Türk kökenli vatandaştan ,çoğunlukla yaşadığı bölge dışında negatif bir ayrımcılık sorunu var mı? bir başka deyişle,ülkenin güneyinde, batısında,Marmara bölgesinde,Trakyada,sırf köken nedeniyle ayrımcılığı uğramış Kürt kökenli vatandaşımız var mı?..
Terörün hüküm sürdüğü bögeden , bölük bölük genç tabutlar saydığımız bölgelere yıllardır gelişmemesine rağmen, özel bir husumet işaretleri var mı? bu soruya verilecek cevap, sorun denilen "siyaset efsanesi"ile birebir ilgilidir..
İktidar da başlangıçta bu siyaset efsanesinin efsununa ,biraz da yazar ve onun gibilerin telkini ile angaje oldu, neredeyse kendisini siyaseten bitirecek adımlar attı ve dağda mutasyona uğramış,aygıt haline gelmişlere güvendi,sonuç , kandırılmanın, aldatılmanın hayal kırıklığı oldu ve derhal kulvar değiştirdi,doğru olanı yaptı....
Bu şiddetinin ataerkil siyaset ve kurucu şiddet ile ilgisi yok,bu şiddet,ülkeyi kana boyayarak siyasi rant arayanlara karşı gösterilmesi gereken meşru müdafanın sonucudur..


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.