booked.net
 
 

 

Damat

  Demokrat ile otokrat




Ali Bayramoğlu
24.03.2012
E-Posta

Kimi insanlar, toplumlar, kültürler birleştirerek, benzeterek anlar ve yol alırlar, kimileri ise ayrıştırarak ve farklılaştırarak...
Algıda ve zihinlerde kavramların, durumların, kurumların, rollerin ayrışması ya da benzeşmesi meselesi ciddi bir meseledir.
Ciddidir zira çağdaş, katılımcı demokrasinin kurucu asgari koşullarından belki de en önemlisi ayrışma fikridir. Önemlidir zira, ayrışma fikri, iktidarın, hukukun, bilginin, hem devlet katında hem toplumsal katmanlarda birbirinden özerk olabildiği duruma işaret eder.
Bu üçlü arasında etkileşim kadar bir mesafenin de olması, zihniyet kalıpları ve etik kuralların bu ayrışma fikrine dayanması, ayrışmayı koruma altına alması, hatta ilke kılması çoğulcu ve katılımcı çağdaş demokrasinin temel koşulundandır.
Bu koşullar şu üç basit, ancak yaşamsal ilkeye ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31642&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Militerleşme ,Otoriterlik...


Müyesser Kalıpçı
Militer düşüncenin toplumsal hayatı ve siyaseti kapsaması bu dönemde belirli şartların bir sonucu gibi görünüyor.. Militer düşünceye getirilecek eleştiriler,normal siyasi iklimlerde gerçekçi ve haklıdır,hiç bir demokrasi militer düşünce ve siyasalardan beslenemez,ama bu günün şartlarına baktığımız zaman ,müzakerenin her şeyi çözmeye yetmediğini görüyoruz.. Habur da saf bir çocuk gibi aldatılan devlet ,benzeri tuzaklara kaç defa düşebilir.. Otoriter siyaset anlayışı bile sebep değil sonuç gibi gözüküyor...Demokratik siyaset tercihinde ısrarlı olanların ,öncelikle silahlara veda etmesi gerekir.. Etrafında silahlar çatılmış bir masada,müzakere yapılmaz,olsa, olsa bilek güreşi yapılır....


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.