booked.net
 
 

 

Damat

  Siyasi muhatap kim?




Ahmet Taşgetiren
25.03.2012
E-Posta
Daha önce Başbakan söylemişti:

"Biz terörle mücadele ederiz, siyasi iradeyle de müzakere ederiz."

"Yeni plan" diye nitelenen son yol haritasında ise Öcalan'la, Kandil'le, Avrupa'daki ayakla görüşülmeyeceği vurgulandıktan sonra, şöyle bir yaklaşımın sergilenmesi öngörülüyor:

"Çözüm yeri olarak parlamento dışında hiçbir zemin kabul edilmeyecek; ipleri İmralı ve Kandil'in elinde olmayan, demokratik yollarla seçilerek Meclis'e gelmiş, siyasi inisiyatif kullanabilecek parti veya partilerle muhatap olunacak."

"Müzakere" denildiğinde tabii akla hemen "muhatap" geliyor.

Kürt siyasetçiler, öteden beri ısrarla Öcalan'ın muhatap alınmasını, en güçlü "temsiliyet"in ona ait olduğunu ifade ettiler.

Açık ki, "muhatap"lık da "temsiliyet"le alakalı gözüküyor.

Sonuçta soru şu hale dönüşüyor:

Kaynak : http://gundem.bugun.com.tr/siyasi-muhatap-kim-187610-makalesi.aspx
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  TEMSİLİYET


ERCAN ERDEM
Eğri oturalım doğru konuşalım. Kim kimi temsil edecek,kim kimi muhatap alacak? Sorun buradan hareketle çözülmeye çalışılırsa sonumuz istenmeyen noktalara varacaktır. Temsiliyet noktasında, seçilmişler yani Parlamentodakiler, halk tarafından seçilmişler sanılır ve birçok yurdumuz evladı tarafından ve parlamenterler tarafından düşünülür. Esasında onlar liderler tarafından seçilmiş ve yönlendirmeyle halk oyuna sunulmuşlardır.
Kısaca halkın gerçek mana da bir seçme durumu, yoktur. Sistemimizde gerçek seçilmişler bir nebze bağımsız olarak seçime girenlerdir. Ancak buradan Kürt kökenli millet vekilleri gerçek seçilmişlerdir sonucu çıkmasın. Çünkü onlarda da feodalite anlayışı çerçevesinde belki biraz da korkunun hakim olduğu bir adaya oy verme mecburiyeti vardır.
Yani tüm halkımız gerçek manada bir seçim yaptığını zanneder ama durum öyle değildir. Bunun çözümü dar bölge seçim sistemi ve halkın kişileri, adaylıktan başlayarak özgürce seçmesinde yatmaktadır. Buradan Kürtleri kim temsil edecek sorusuna gelirsek eğer, cevap basitleşir ve herkes yani bir bütün olarak tüm halkımız temsil edecek sonucuna varabiliriz. Kürt Kürdün sorununu veya Türk Türkün sorununu,Arnavut Arnavutun sorununu, ............................ vd,çözecek diye bir şey olmaz olmamalı. Sonuçta akil adamlar ve adaletli insanlar herkesin sorununu çözerler. İnanın ki Türkün sorununu bir Kürt, Kürdün sorunu ise bir Türk daha iyi çözecektir,dediğim kişiler,dediğim şekilde seçilirlerse eğer.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.