booked.net
 
 

 

Damat

  YETMEZ AMA EVET!




Aslı Aydıntaşbaş
26.03.2012
E-Posta





Suriye çoktan Bosna’ya döndü, ancak katliamı durdurmak için henüz somut adım yok. Kore’de buluşan Erdoğan ve Obama, bombardıman altındaki Suriyelilere ‘tıbbi malzeme’ ve ‘telekomünikasyon’ vaat ediyor. Önümüzdeki hafta İstanbul zirvesinden daha somut adım umuduyla ‘Yetmez ama Evet’ diyelim... 


Kamuoyunun yanıbaşımızda alev alev yanan Suriye’ye yönelik ilgisizliği, içler acısı. Geçenlerde bir gazeteci dostum ‘Aslı, bu katliam haberleri gerçek mi palavra mı?’ diye sorduğunda, ağzım açık kaldı.
Çünkü Suriye’deki mevcut durumu bölgedeki geçmiş çatışmalardan farklı kılan, vahşet ve katliamın bir akvaryum gibi gözlerimizin önünde cereyan ediyor oluşu. Yeter ki merak edin. İçinde yaşadığımız enformasyon çağının azizliği olsa gerek, yaşananlar an be an, farklı kaynaklar tarafından bloglara, You Tube’a, Facebook ya da Twitter’a konuyor. Eli kalem tutan genç öğrenciler, doktorlar, dişçiler canla başla hikayelerini dünyaya anlatmaya çalışıyor. Ayrıca gizlice gidip Humus’da, İdlib’de, Hama’da günlerce kalan gazeteciler var. Yazdıkları bir ‘klik’ ötenizde.
O da olmadı, Suriye’den akın akın kaçıp Türkiye’ye sığınan insanlar var. Sayıları 20 bini buldu neredeyse.
Hadi onları da boş verin, muhaliflerin merkez üssü de Türkiye...
Kısacası görmek isteyen bütün resmi, duymak isteyenler ise bir yıldır devam eden devriminin o sessiz çığlığını çok da çabalamadan duyabilir. Yeter ki ilgilensinler.   

Medya ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/yetmez-ama-evet-/siyaset/siyasetyazardetay/26.03.2012/1519944/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Fikri Takip..


Nur Kalmuk
Balyoz davası sonucu ,bu dava kümelerindeki en önemli yapı taşlarından birisi olacak...Dijital deliller,eğer ayyuka çıktığı gibi seminer planlarından sonraki tarihleri taşıyorsa ciddi sonuçlar ortaya çıkar..
Davaların inandırıcılığı zedelenir...Demokrasiye her türlü müdahalenin suç olduğu bir düzende,ilgili davaların ciddi kanıtlara dayanması gerekir..Soyut suçlamalar,inandırıcı olmayan delillere dayalı iddianameler ve yargılama sürecii sadece bu davayı değil diğer davaları da tartışılır hale getirme tehlikesi taşıyor... Yazar haklı,dava büyük puntolarla gündeme getirildi,gelişmeler hakkında yeterli fikri takip yok,bu kadar önemli ve siyasal toplumsal sonuçları olabilecek davalar ,basit birer magazin haberi midir? Kullanılıyor,tüketiliyor ve unutuluyor,Demokrasimizi bu kadar yakından ilgilendiren davalara daha özenli bir fikri takip yapmak durumundayız...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.