booked.net
 
 

 

Damat

  Hedef tahtasında Suriye; “yumuşak karın”da Kürt politikası




Cengiz Çandar
27.03.2012
E-Posta


Yoğun bir Suriye haftasına giriyoruz. Hafta sonu İstanbul’da “Suriye Dostları” toplantısı yapılacak. 137 ülkeye davet mektubu gönderildi. 60-100 arası bir ülkenin katılımı bekleniyor.


“Suriye’nin Dostları”, BM’nin Suriye konusunda “işlemez” hale getirilmesi sonucunda, Türkiye’nin başını çekenler arasında yer aldığı çok önemli bir “uluslararası koalisyon”un adı. Suriye’nin yakın gelecekteki kaderi büyük ölçüde “Suriye Dostları”nın alacağı kararlardan etkilenecek
Şu anda Türkiye’nin neredeyse tüm enerjisi Suriye’ye kitlenmiş vaziyette. Başbakan Tayyip Erdoğan, ta Güney Kore’de ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeye Suriye konusunun damga vurduğunu ilan etti. Tayyip Erdoğan’ın Seul’den sonraki ikinci durağı olan Tahran’da da ele alınacak başlıca konunun Suriye olacağı şimdiden açıklandı.
İstanbul toplantısının alması söz konusu olan en önemli karar, Suriye muhalefetini teke indirmek ve bu çerçevede merkezi İstanbul’da bulunan muhalefet örgütü “Suriye Ulusal Konseyi”ni (SUK) tüm muhalefetin altında temsil edeceği bir “şemsiye” ya da “çatı” örgütü haline getirmek.
SUK’un bu görüntüyü verebilmesi için ve İstanbul toplantısından “SUK, Suriye halkının yegane meşru ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20212881.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.