booked.net
 
 

 

Damat

  Hilmi Özkök: ‘Ben hukuk adamıyım’




Aslı Aydıntaşbaş
29.03.2012
E-Posta

Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, tam 6 yıl önce emekli olup sakin bir emeklilik hayatı hayaliyle İzmir’e yerleşti.
Ancak o zaman bu zamandır, ne ismi ne de Genelkurmay’a başkanlık ettiği o 2002-2006 arasındaki ‘büyük değişim’ dönemiyle ilgili iddialar, gündemden düşmüyor.
Özkök’ün kendisi hukuki süreçlerin dışında kalmış olsa da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başında olduğu dönemle ilgili Sarıkız, Ayışığı, Balyoz gibi darbe iddiaları, Ergenekon ve Balyoz davalarının temelini teşkil ediyor. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ dahil eski kurmay heyetinin bir bölümü ise İnternet Andıcı davasında hâkim karşısında.
Bütün ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/hilmi-ozkok-ben-hukuk-adamiyim-/siyaset/siyasetyazardetay/29.03.2012/1521187/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Hilmi Özkök Vakası..


Veli Karküreyen
Eski Genelkurmay Başkanı Özkök ,ben hukuk adamıyım,hukuku severim demiş.. Hukuku severim retoriği yanlış,hukuk sevilecek bir nesne değil,hak ve kurallar manzumesi..
İçi doldurulursa, mefhum olarak hukuk düzeni dediğimiz ama
gerçekte , yabancı hukukta ta "order" düzen tanımıyla tarif edilen ,toplumsal dengeye tekabül eder.. Özkök,komutan tanımının da içini dolduramadı, askerleri, Erbilde , üç beş istilacı çapulcu tarafından esir alınıp kafalarına çuval geçirilince,gıkı çıkmadı, hatta,karargaha "sarıldık direneceğiz emir teyidi istiyoruz "diyen askerlere teslim olun telkininde bulunduğu iddia edildi.. Şimdi,hukuk,demokrasi gibi kavramlar üzerinden ahkam kesiyor, ama, görevini yapmamış bir komutan olarak tarihe geçti. Askere operasyon yapan çevreler ve onlara yardım eden entelijensiya tarafından demokrat komutan olarak , özellikle bu defosu gözden kaçırılmak üzere , takdim edildi. Sonuçta ,askeri karargahların değil,Brüksel karargahlarının ölçütlerine uyumlu bir üniformalı..
Başbuğ'un siteminin bu arkadaşa olduğunu zannetmiyorum,hakiki asker ardaşlarım neden gelmiyor diye naif bir hayıflanmada bulunmuş olabilir...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.