booked.net
 
 

 

Damat

  Kürt sorununun yeni üssü Suriye mi?




Ali Bayramoğlu
29.03.2012
E-Posta

Suriye konusu pek çok açıdan ısınıyor ve Türkiye'nin siyasi gündemini pek çok açıdan kuşatacağa benziyor...
İstanbul bir kaç gün önce Suriyeli muhalifler toplantısına ev sahipliği yaptı, Nisan başında "Suriye'nin Dostları" adı altında pek çok ülke biraraya gelecek ve gündemi Esad rejimine yönelik yaptırımlar ve bu rejimle ilişkilerin tümüyle kopması oluşturacak.
Türkiye bu oyunda "oyun kurucu" rolünü açık bir şekilde üstlenmiş durumda...
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore gezisinin önemli yönlerinden birisini de Suriye meselesi oluşturdu...
Obama'nın Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası Suriye'ye "öldürücü olmayan yardımlar"ın başladığını açıklaması, bunlar içinde bir tür askeri malzemenin, haberleşme ekipmanlarının da bulunması, bunun Suriye direniş birliklerinin kordinasyonu için önemli bir rol oynayacak olması, gidilen istikametin ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31710&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  PKK,PJAK,Kürt vatandaşlar


Vedat Mendilci
Irak artık yeni kurulan bir Devlet statüsünde ,nasıl kurulduğu da önemini kaybediyor.Yönetiminde Şii aksının güvendiği bir idare var,bu yönetimin Türkiye yönetimi ile mezhep ihtilafı ve Kuzey Irak'taki melez yapı ile enerji kaynaklarının kontrolü ve etnik bakımdan sorunları bulunuyor. Barzani yönetimi ,tarihten bu yana ilk defa kürt etnisitesinin iktidar alanını uluslarası hukukta tanınan bir yapı haline getirdi, bu yapının ortadan kalkması binlerce yıllık rüyadan uyanmak gibi olur. Onun için barzani de , arap baharı tiyatrosunda kendi rolünü dikkatlice oynamaya çalışıyor, Bayramoğlu, PKK ve PJAK organizasyonlarının bu yeni kurtlar sofrasında nerelerde barınabilecekleri noktasından bakmış , Suriye ile ilgili , uluslararası strateji nasıl yön alacak bilinmez, ne kadar haklı bir müdahaledir tartışılır,ama tartışılmayacak nokta ise,silahlı çete unsurlarının bu tepişmede şartlara göre kendilerinine biçilen yeni rollerini oynamaya mecbur olduklarıdır.. Hükümetin ilgisi ve endişesi kürt yurttaşlarımızın ,Türkiye içindeki yaşam standartları ve kaygıları ile ilgili olmalıdır..


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.