booked.net
 
 

 

Damat

  Bu işte bir bit yeniği var




Emre Aköz
29.03.2012
E-Posta
Bu işte bir bit yeniği var Avrupa Parlamentosu'nun Dışişleri Komisyonu 8 Mart'ta ilginç bir Türkiye raporu yayınladı.
Raporda, Türkiye'nin son 10 yılda çeşitli alanlarda gösterdiği gelişmeler övülüyor... Buna karşılık demokratikleşme, askerin sivil denetimi, ifade özgürlüğü gibi konularda eleştiriler yer alıyordu.
Ancak raporu ilginç kılan, bunlar değildi. Metindeki 10'uncu maddeye eklenen bir bölümdü asıl şaşırtıcı olan...
Söz konusu madde... Esas olarak, askeriyenin sivil-demokratik denetimiyle ilgili çağrıları kayda geçiriyordu. Bunların tamamı hep bildik istekler ve eleştirilerdi.
Ancak bu 10'uncu maddeye öyle bir ......

Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2012/03/29/bu-iste-bir-bit-yenigi-var
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Tedirginlik..


Numan Başarılı
Bu dönemde askeriyeye ağır saldırılar yöneltmiş olanlarda hafif bir tedirginlik başladı.. Bu arkadaş da inceden sıtma nöbetlerine tutulmuş gibi, askeriyeye saldırırken ölçüyü kaçırdınız, başbakana bir bak, ne kadar ölçülü dil kullanıyor, kraldan fazla kralcı olmak ne kazandıracak.. Natonun Türk ordusunun askeri kapasitesi ve seküler tutumu konusundaki değerlendirmelerini bir rapora bağlamasında ne var.. Başbakanın, harp akademilerinde ayakta alkışlanması seni niye tedirgin ediyor, başbakan kimlik olarak, yürütmenin başını teşkil ediyor, kurumlarla ilişkisini de bu sorumluluk ile düzenliyor, sizlere kalsa neredeyse, orduyu lağvetsin, mahalle bekçileri ile yeni bir düzen kursun diyeceksiniz.. Size göre öyle olabilir, ama, başbakan orduya yeniçeri ocağı gibi bakmıyor, onun bakışı peygamber ocağı anlayışı ile..
Ayrıca, dışarıda bu tip raporlar hep hazırlanır, revize edilir, güncellenir, ordu itibar kazanırsa bize bir sıkıntı doğar mı tedirginliğine düşmüşsün, çok iri lafları erken ettiniz, ufak, ufak tornistan düzenine geçin, zamanıdır...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.