booked.net
 
 

 

Damat

  Hükümet atakta




Ahmet Altan
13.02.2012
E-Posta

Trafik kurallarının nedenleri vardır.
Daha önce yaşanmış deneylerden çıkartılan derslerle, yaşanan kazaların bir daha yaşanmaması için yasaklar konur, nerede ne yapılacağı belirlenir, kavşaklara ışıklar yerleştirilir, işaret levhaları dikilir.
Demokrasi ve hukuk kurallarının da nedenleri vardır.
Halk iradesinin en sağlıklı biçimde yönetime yansıması, kimsenin ezilmemesi, herkesin eşit olması, güçlünün güçsüzü bastırmaması, haksızın haklıyı sindirmemesi, ülkenin yararı için herkesin fikirlerini özgürce söyleyebilmesi, devletin görev sınırlarının ve sorumluluklarının belirlenmesi, adaletin güvenceye alınması için konulmuştur bu kurallar.
Binlerce yıllık deneylerden, savaşlardan, haksızlıklardan, kanlardan, ölümlerden ......

Kaynak : http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-hukumet-atakta.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Hukuk kuralı ve Kaleşinkof


mustafa erdur
Hukuk kuralları ve demokrasi arasındaki ilişkiyi hukuk devletinde kamu düzeni olarak ,gelişmemiş demokrasilerde, kanunları kafaya göre eğip bükmek olarak çıkar,bu yazıdaki mantığa göre,hukuk kuralı ile kaleşinkof yan yana durabilir ve adı da ileri demokrasi olur...


  Bu Yargıyı da beğendiremedik!!


Hamiyet Tutumlu
Sayın Altan, kural,düzen,Adalet, hukuk ,konularında ,çağların ötesinde süzülmüş kurallardan bahsediyor,adeta imbikten damıtılmış bir adalet özlemi içinde,doğrudur,öyle de olması gerekir, devam ediyor. Dağdaki Eşkiya ile ,imralıdaki hükümlü ile görüşen Mit mensupllarının sorgulanmasının ,"kürt" meselesinin çözümünü engelleyeceğini,bu zevatla görüşmeden bu "sorunun" çözülemeyeceğini iddia ediyor.Hem hukuk,hem adalet diyeceksin ,hem de terör örgütü ile pazarlık yapmadan bu iş çözülemez diyeceksin, otursunlar kandil dağında bir ağac gölgesine,silahları da yan tarafa çatsınlar ve barış,demokrasi hukuk,adalet üzerine uzlaşmaya çalışsınlar. Arzulanan yöntem, bu silahların gölgesinde yapılacağına, silahları bırakıp düz ovada ,Munzur çayının kenarında konuşsalar ya!!!



Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.