booked.net
 
 

 

Damat

  Güzergah belli ama hava sisli




Ali Bayramoğlu
31.03.2012
E-Posta

Önümüzdeki dönemle ilgili siyasi takvim ana hatlarıyla belli. Önce gündemde (hazırlanabilirse) anayasa var, onu (Anayasa Mahkemesi'nden ters bir karar çıkmazsa) cumhurbaşkanlığı seçimleri izleyecek.
Bu iki kritik eşik hem rejim ve düzenle ilgili yeni bir kurumlaşmayı, hem AK Parti'nin yeni bir çerçeve ve dengeyle 4. iktidar dönemini ifade edecekler.
Ancak bu gelişmeler kadar, üzerinde seyredecekleri güç dengeleri ve sorun öbekleri de önemli.
Bu açıdan iki hususun altını çizmek gerekir...
Birincisi şüphe yok ki Kürt meselesidir.
Bu "azgın" sorunun alacağı biçimin anayasa yapımı ve siyasi dengeler açısından önemli olduğu ortada.
Bir süredir Kürt meselesini operasyonlar, sokak hadiseleri, baskınlar, güvenlik hamleleri, karşılıklı meydan okumalarla "şiddet" yönetiyor. Dahası Suriye-PKK hattı oluşumu bu şiddet ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31742&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Hukuki Denetim ve şeffaflık...


Deniz Genim
Cumhurbaşkanlığı konusu,Anayasa Mahkemesinin denetiminden sonra netlik kazanacak.. Teknik konular dışında ,siyasi alanı da etkileme ihtimali mevcut , kanun ve Anayasa değişikliği denetimlerinde, ağırlıklı olarak siyasi kararlar verebilen bir makanizma olan Mahkemenin, Türkiye'nin ,ana aksını etkiliyecek,Cumhurbaşkanın süresi hakkında nasıl karar vereceği, iktidar odaklarını endişeli bir bekleyişe sevketmiş görünüyor.. Yazarın ,teğet geçerek anlatmaya çalıştığı,yargı üzerinde ağırlığı olduğu iddia edilen yapının , Anayasa Mahkemesini etkileme ihtimali.. Diğer endişe de ,Mit mensuplarının peşinin bırakılmayacağına dair işaretler. Anlaşılan,Mit kanununda yapılan değişiklik ve Başbakanın açık tavrına rağmen,Mit mensupları ile ilgili takip devam ediyor.. Yazar,açıklık,şeffaflık ve hukuki denetimin bu süreçteki önemine işaret etmiş.
Eğer,hukuki denetim,açıklık ve şeffaflık ,Silivri ölçütlerinde olacaksa hayal kırıklığına uğrama ihtimali var. Bu konularda erken mi uyandı yoksa geç mi kaldı,zaman gösterecek...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.