booked.net
 
 

 

Damat

  Kofi Annan İstanbul Zirvesi’ne neden gelmiyor?




Aslı Aydıntaşbaş
01.04.2012
E-Posta

‘Yeni Suriye’ lafı, yavaş yavaş Türk diplomatların ağzında dolaşmaya başladı. ‘Yeni Suriye’, yani 48 yıllık Baas Partisi yönetimi sonrasında, Beşar Esad rejiminin şu ya da bu şekilde günün birinde devrilmesi sonrasında ve tercihen çoğulcu, demokratik bir yapı üzerine kurulacak güney komşumuzun adı...
İşte İstanbul’da bugün başlayan Suriye zirvesi, her anlamda Yeni Suriye’nin temellerinin atıldığı bir mihenk taşı olarak tasarlanmıştı. Amaç, Tunus’ta geçen ay yapılan zirve gibi ‘laf, laf, laf’ üretmek yerine, bir yıldır devam eden kanlı iç savaşı durduracak somut adımlar atmak, daha da önemlisi mekanizmalar kurmaktı.

ŞAM PLANI?BOZDU
Bu yüzden de Suriyeli muhaliflerin bir ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/kofi-annan-istanbul-zirvesi-ne-neden-gelmiyor-/siyaset/siyasetyazardetay/01.04.2012/1522483/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Yeni Suriye ve yeni oyunlar..


Seher Gülenay
Anlaşılan ,Suriye ile ilgili İstanbul toplantısından beklenen elde edilemiyor.Arkasında , Rusya,Çin,İran'ın olması,Irak yönetiminin bire bir destek vermesi yanında ,batıdaki karar merkezleri de henüz Esad rejiminden tam manası ile vazgeçmemişler..
Baas anlayışından Demokrasiye nasıl bir evrilme olacak sorusu bir tarafa,yeni Suriye lafları arasında ,kürtlerin fonksiyonu üzerinden abartılı değerlendirmeler yapılıyor olması, Suriye baharının da ,Irak işgali ile getirilen kanlı lDemokrasii nin Kuzey Irakta kurduğu gibi özerk bir kürt bölgesinin,Suriye de de kurulması amacına dönük olabileceğini akla getiriyor.. İsrail'i bölgede tahkim etmek için ,uydu yapılanmalara özerk alanlar açmak ihtimali uzun zamandır konuşuluyor..Türk Dışişleri,orta doğuya demokrasi getirme misyonuna bu kadar iler derecelerde müdahil olma politikalarını biraz alargaya alırsa iyi olacak,hava puslu, giderek de bulutlar çöküyor,bu havaların yağmurları nisan yağmurlarına benzemez, bırakalım,Suriye misakını kendi Misakı millimizi tahkim edelim..


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.