booked.net
 
 

 

Damat

  İSTANBUL’DAN ANNAN’A MESAJ:




Aslı Aydıntaşbaş
02.04.2012
E-Posta




Suriye lideri Beşar Esad, Annan Planı sayesinde biraz zaman kazandı. Ama dün İstanbul’da yapılan Suriye’nin Dostları zirvesinde, Şam yönetimine bu sürenin sonsuza kadar olmadığı mesajı verildi


İSTANBUL’da dün yapılan Suriye’nin Dostları zirvesi, başarılı mı, yoksa somut bir adım bekleyen Suriyeliler için bir hayal kırıklığı mı?
Cevap, bardağın yarısını dolu mu, boş mu gördüğünüze bağlı.
Tayyip Erdoğan’ın açılıştaki sert konuşmasına karşın zirvenin sonuç bildirgesinde Suriye’yle ilgili daha önce duymadığımız çok şaşırtıcı bir dil yok; ancak aralardaki maddelerde gizlenmiş bir dünya kritik unsur var.
Kuşkusuz tampon bölge ya da insani yardım koridoru isteyen muhalifler umduğunu bulamadı. Dünkü İstanbul zirvesinden çıkan en önemli sonuç, bundan sonraki süreçte BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın başlattığı diplomatik inisiyatifine destek oldu; ancak Türkiye’nin bastırmasıyla Annan’a ‘misyonun ucu açık değil’ diyerek, sonsuza kadar zamanı olmadığı da hatırlatıldı. Zirve ayrıca Suriyeli muhaliflere lojistik destek vermek isteyen ülkelere yeşil ışık yaktı.
Dedim ya, bardağın yarısını nasıl tanımladığınıza bağlı. Dün Beşar Esad, hem Kofi Annan Planı sayesinde zaman kazandı, hem de tarihsel olarak durdurulamaz bir süreçte sona bir adım daha yaklaştı. Bu yüzden gün boyu pazarlıkların içinde olan üst düzet ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/-sonsuza-kadar-vaktin-yok-/siyaset/siyasetyazardetay/02.04.2012/1522852/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Biber Gazı Demokrasisi.


Vedia Saygılı
Esad yanlısı üç beş kişiye biber gazı sıkılması,eğitim yasa teklifini protesto edenlere biber gazı sıkılması,tekel işçilerine biber gazı sıkılması,onları destekleyen vekile biber gazı sıkılması,biber gazı kullanmadan bir gösteriye müdahale imkanı yok anlaşılan. Baasçılar da göstericileri sevmiyorlar, Sırplar da sevmiyorlardı, sniper'ı yöntem olarak keşfettiler, Saray Bosnada katliam yaptılar,dünyanın gözü önünde.
Suriye sokaklarında,insanların , göstericilerin üzerine ölüm kusuyorlar. Biber gazı kullanmak,göstericileri,gözlerini tahriş ederek dağıtmak , Demokrasimize yakışmıyor, Demokrasiler,kapalı rejimler değil,gösterilerden korkmamak lazım,insanlar eleştirilerini yapmalı,her icraatın ittifakla onaylandığı rejimin adı Demokrasi değil,Demokrasimizin kalitesi ,bu noktaları aştı.
Başka Demokrasilerde de biber gazı var demek, bu icrata geçerlilik kazandırmaz hele AKP, iktidarının arkasındaki halk desteğine bakarak,meydanlardan korkmasına gerek yok..


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.