booked.net
 
 

 

Damat

  Kur'an, AK Parti ve MHP




Hüseyin Gülerce
04.04.2012
E-Posta

Daha çok 4+4+4 olarak bilinen yasa teklifi TBMM'de kabul edildi.

Bu arada Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in (sas) hayatı da seçmeli ders olarak okutulacak. Birbirlerine siyasî sataşmalarını sürdürseler de, AK Parti ve MHP bu iki seçmeli dersin okutulmasında sadece elbirliği değil, gönül birliği de yaptılar. Yeni eğitim yasasını tartışmayı bir kenara bırakarak, bu gönül beraberliği konusu üzerinde durmak istiyorum.
İki siyasî partinin de tabanında, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz söz konusu olduğunda evet yürekler aynı çarpıyor. Hemen ifade etmeliyim ki, Saadet Partisi, BBP ve Has Parti tabanında da aynı yürek çarpıntısı var. Öyle inanıyorum ki, CHP, DSP ve BBP tabanlarında da, büyük çoğunluk itibarıyla, Kur'an, Hz. Muhammed (sas) dendiğinde yürekler bir başka çarpıyor. Bu millet, Kur'an ve Hz. Muhammed (sas) âşığıdır. Bu topraklarda, dine mesafeli olanlarımız bile Kur'an'a ve Peygamberimiz'e saygılıdırlar.
Bu açıdan, meseleyi, "din istismarı", "dinin siyasete alet edilmesi" olarak ele alanlar makul büyük çoğunluğu rencide ederler. Halk; "işin siyaset tarafı beni ilgilendirmiyor, bundan böyle çocuklarımız Kur'an öğrenecekler ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını, sahabe efendilerimizin hayatını bilecekler..." diye düşünmekte ve sevinmektedir. Keşke CHP, yasa teklifine itiraz ederken, 4+4+4 ile ilgili tartışmayı, Kur'an ve Peygamberimiz'in hayatı derslerinin okutulmasından ayırsaydı. CHP, hâlâ laikçi kesimlerin baskısından çekiniyormuş gibi bir ürkeklik sergiliyor. Eğer AK Parti'nin dini ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Bilim ve Teknoloji..


Necmiye Kocamaz
Yazar ,MHP 'nin desteğini övüyor,AKP ile ,yeni eğitim yasasında gönül birliği yaptıklarını söylüyor..
MHP ile AKP arasında ,din ve diyanet konusunda farklı görüşler yok,Türban konusundaki düzenlemelerde de,Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ,iki parti işbirliği yaptılar,MHP her ne kadar,oy ve oy vermeden meclise girerek seçilmesine destek verdiği sayın Gül'ün icraatlarından memnuniyetsizliğini ortaya koysa da , neticede,iki kiritik konuda ,desteğini esirgemedi.
Kuran ve Peygamber efendimizin hayatının öğrenilmesine ve sonuçta , imam hatiplerin orta kısmının açılmasında da gönüllü işbirliğine girdi..
MHP'nin ,islami hassasiyetlerinin, iktidardaki partiden daha az olduğunu kimse iddia edemez,iktidar partisi yöneticileri,kendi meşreplerine göre,doz ayarlamaları ve güncellemeler yaparak,islami mefkure ve inanç manzumesini , siyasi mülahazalarında öne çıkarıyorlar,MHP bu konuda daha temkinli,ama özde bir gönüldaşlık,yazarın belirttiği gibi var...
Yazarın mensub olduğu camianın ise daha farklı dünyevi hassasiyetleri ve yönlendirme planlamaları var...
İslam hassasiyetini ve Müslüman ahlak ve imanını ,dünyevi çabalarında kendi ölçülerine kılavuz ediniyorlar.. Bu ölçüyü de yazar satır aralarında açıklamış, "Bilim ve teknolojide ilerlemeyi de takva bilen bir aydınlanma" ölçüsünü ,şiar olarak benimsedikleri anlaşılıyor .. Kavramlar olarak, "bilim" teknoloji", "takva bilmek" "aydınlanma"'yı ,bir hedefin içinde meczetmek ,farklı ve yeni bir yorum. Bu istikamet ve hedefler,bu camia ve mensuplarına esneklik kazandırıyor.Yazar,yeni yasadan memnun,iki partinin işbirliğini önemli görüyor ,ama tamamen farklı mülahazalar ile....


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.