booked.net
 
 

 

Damat

  Hesap sorma anı yaklaşıyor




Ali Bayramoğlu
04.04.2012
E-Posta

Daha bir kaç yıl önce askere yol göstermeye kalkıyor, şu sözleri söyleyebiliyordu: "12 Eylül müdahalesini yapmış olmaktan pişman değilim... Bugün Türkiye'de öyle bir ortam olsa ve ben Genelkurmay'ın başında olsam tereddüt etmeden bunu yine yaparım... Bizim dönemimizde 36 kişi idam edildi... İdam kararlarını imzalarken ellerim hiç titremedi... İdam kararı hâkimler tarafından veriliyor, ancak Meclis'te onaylanmıyordu. İdam kararı veriliyorsa, bence uygulanmalı. Ben de idam kararını onayladım. Bu yüzden hiç vicdan azabı da duymadım..."
Bugün tarihi bir gün...
Bugün, bu sözleri söyleyen, bu işleri yapan adam, Kenan Evren, bir başka cuntacı general Şahinkaya'yla birlikte yargı önüne çıkıyor.
Yakın tarihimizdeki büyük insanlık suçlarından ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31791&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Kim kimden hesap soruyor...


Kaan Kurtaran
İki eski General sanık sandalyesinde,yargılanacaklar,suçları; darbe yapmak.
Hepsi beş kişiydiler ,diğerleri öldü.. Suç teşkil eden darbe ,emir komuta zinciri içinde yapıldı. Dünyanın en büyük ordularından biri olan Türk ordusu darbe ile ilgili beş en üst rutbeli generalin suç teşkil eden emirlerini ,silsile-i meratip içinde yerine getirdi. Kanunsuz tutuklamalar,yargılamalar ve diğer kanunsuz bütün eylemler, bir silsile içinde,emredildi ve bu emirler yerine getirildi..
Kaba bir hesapla,farz-ı muhal, yüz bin kanunsuz emir ve bu emirleri yerine getirip suça iştirak eden en az bir o kadar suçlu,
üstüne de , 1982 referandumunda darbeye evet oyu vermiş milyonlar, Bayramoğlu, romantik demokratlardan biri olarak, hesap sormaktan , yüzleşmeden bahsediyor da, bu tabloya rağmen,o günlerin cenabetlikleri üzerinden toplum ve devlet nasıl bir güsul abtesti alarak temizlenip çıkacak bakalım...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.