booked.net
 
 

 

Damat

  Korku intikam ateşini körükler




Can Ataklı
04.04.2012
E-Posta
Bugün tarihi bir gün. Bundan tam 32 yıl önce silah gücü kullanarak ülke yönetimine el koyan generallerden hâlen sağ olan ikisi “darbe yapmak” suçuyla yargı önüne çıkarılıyor.

Açıkçası bugünü görebileceğimi hiç sanmıyordum. Ancak iktidarın bana göre popülist amaçlarla açtığı yol, 12 Eylül’ün gerçek mağdurlarının ısrarlı takibini sağladı ve yargı sonunda şu anda iki generali sanık sandalyesine oturttu.

Hiç kuşkusuz ki yaşları 90’ı geçen iki generalin bundan sonraki hayatlarını hapishanede geçirmeleri “hukuken” mümkün değil. Bu açıdan, dava aslında semboliktir. Silah gücüyle iktidara el koymak ve bu güçle fütursuzca davranmak yargılanmaktadır. Dava bu aşamada vicdanidir, sembolik olarak adaletin yerine getirilmesini amaçlamaktadır.

Ancak şunu da bilmeliyiz ki; 12 Eylül, yapıldığı sırada halktan büyük destek görmüştü. Türkiye’nin ezici bir çoğunluğu darbeyi “sevinçle” karşılamış, Türkiye’yi bir iç savaştan, bir kaostan kurtardığına inanmıştı.

Anayasa oylamasında verilen yüzde 92’lik destek hakkındaki “Halk askerin bir an önce gitmesi için evet oyu verdi” söylemi palavradır. Vatandaş can güvenliğinin sağlanmasından mutluydu ama bilmediği şuydu; darbe, General Kenan Evren’in meydanlarda söylediği iyi niyetli, bol hadisli, çokça “nitekim”li konuşmalardaki gibi “çok güzel” yönetmiyordu ülkeyi.

Ardında müthiş bir baskı, şiddet, dehşet vardı. Partiler ......

Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=441132&Categoryid=4&wid=142
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.