booked.net
 
 

 

Damat

  Neden 12 Eylül beni heyecanlandırmıyor?




Aslı Aydıntaşbaş
05.04.2012
E-Posta

12 Eylül’ün bütün kurumları ayakta, anayasası tepemizde, işkencecileri etrafta, yüzde 10 barajı hala inatla Kürtlerin omuzlarında; ama nedense bizden 100 yaşına gelmiş iki yaşlı adamın yargılanması konusunda heyecan göstermemiz isteniyor.
Kimse kusura bakmasın, dün bütün gün kanaldan kanala oluk oluk akan 12 Eylül’le yüzleşme coşkusu ve mahkeme kapısından yapılan canlı yayınları izlemiş olmama rağmen, ben bu işten bir türlü heyecanlanamadım.
Normalde çok kolay ağlarım. Hem de 12 Eylül’de iyi kötü mağduriyet yaşamış  bir aileden geliyorum. Televizyonda o görüntüleri gözü yaşlı izleyeceğimi sanmıştım ama hiç de öyle olmadı.
Kenan Evren tabii ki yargılansın, bütün darbeler yargılansın. Ama 30 yıl ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/neden-12-eylul-beni-heyecanlandirmiyor-/siyaset/siyasetyazardetay/05.04.2012/1524022/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  A la Carte Demokrasi..


Hümeyra Dinç
Bu günkü yargılamalar ve yargılananlar,Gazeteciler v.d , Yargılamaların ,DGM günlerini hatırlatması,sanık ve sanık yakınlarının ,yargılama süreçleri ile ilgili şikayetleri..
Bu paralellikler,yeni davanın ciddiyeti konusunda tereddütler yaratıyor,Aydıntaşbaş da, haklıdır,yargılama,tiyatroya dönmemeli. Bunun ipuçlarından birini de Kürkçü veriyor, "biz hesaplaşmamızı bu dava zemini üzerinden yapmayı düşünüyoruz, onun için müdahiliz" demiş. Aslı hanım,değinmiyor,ama,Kürkçü ve Kürtçü siyasetçiler,bu davanın zeminini kendi hesaplaşmaları için kullanmayı düşünüyor ve o nedenle müdahil olmuşlarsa, "yandı gülüm keten helva"..
Bu dava,Türk demokrasi tarihi ile ilgili sembolik bir devadır,bu dava,hukuk içinde görülmeli ve "Demokrasinin Adaleti " tesis edilmelidir,bu amaç ile aynı önemde olarak , bütün mağdurların,hak talepleri karşılanmalıdır,Bu kadar önemli ve tarihi bir yargı zemininin, Kürtçü siyasetin gösteri alanı haline gelmesi ,bu davanın sabote edilmesi olacaktır. Bu dava ile ilgili ,hukuki ,engellerin yanında bu riskin de nazara alınması gerekmektedir...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.