booked.net
 
 

 

Damat

  Tablo




Yılmaz Özdil
05.04.2012
E-Posta


1993...

Kenan Evren’in yağlıboya tablosu açık arttırmayla satışa sunuldu, işadamları kıyasıya yarıştı, 5 bin lirayla başladı, 50 milyon liraya yükselince, Kenan Evren “yeter artık” dedi, Sakıp Sabancı’nın oldu.


*
1993...
Kenan Evren’in yağlıboya tablosu, Kenan Evren Lisesi Vakfı’nın gecesinde açık arttırmayla satıldı, 10 bin lirayla başladı, arttıran arttırana, rekor kırıldı... 110 milyon liraya Koç Grubu’nda kaldı.
*
1993...
Kenan Evren, Marmaris’te sergi açtı, bi tablosu 500 milyon liraya Nuh Çimento tarafından satın alındı. Ancak, Nuh Çimento hangi tabloyu satın aldığını bilmiyordu, hatta, sergiyi bile gezmediler, tabloları görmediler! Kenan Evren’in röportajda anlattığına göre “hangisini isterseniz, onu verin” dediler. Kenan Evren de “anne sevgisi” isimli tablosunu verdi. Kenan Evren “o kadar para etmediğini ben de biliyordum ama, ne yapayım, sanatsever, hayırsever insanlar işte” dedi.
*
1997...
Kenan Evren, Ankara’da sergi açtı, “hamamda kızlar” isimli tablosu, kimliği açıklanmayan bi müteahhit tarafından 600 milyon liraya satın alındı. Kenan Evren’in ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20276373.asp?yazarid=249
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Tabloların Değeri


Adaletli Yargıç
Kimse anlamıyor ancak, aşağıda özetlemeye çalıştığım fıkradan hareketle;
''Ölümlerinden sonra bazı kişilerin beyinleri satışa çıkmış;
Einstein'ın beyni 1.000.-USD'a, Picasso'nun beyni 3.000.-USD'a derken bizim memleketten birinin beyni ise 100.000.-USD'a alıcı bulmuş.
Yahu nasıl olur da dahilerin beyinlerinin yanında o memleketten birinin beyni fahiş fiyata gider diye soracak olmuşlar. Cevap hemen gelmiş, o memleketin fahiş fiyata giden beyni hiç kullanılmadığından o değerde imiş.'' hüküm cümlem şudur;
Bir gün gelir o tablolar Sanat değeri sıfır olsa da çok para edebilir. Nasıl olur demeyin burası Türkiye, her şey olabilir. Kısaca olmayan sanatın bile fahiş bir değeri olabilir.



  Evrenin tabloları...


Seher Tanrıkulu
Özdil, Evrenin ,ressamlık serüvenin mali portresini her zamanki gibi,muhteşem bir anlatı ile nakletmiş..
Evrenin güçlü zamanlarında tablolarına sonradan görme görgüsüzlüğü ile bu paraları
ödeyenler, tabloları şimdi ne yapacaklar, bu da bir soru işareti. Hevesli bir emekli askerin oyalanmak için yaptığı tablolara bu kadar büyük paraları verenler, darbeciye yardım ve yataklıktan suçunu işlemiş sayılırlar mı? Müdahil avukatlar,darbeciye maddi destek sağlayanları da iddianameye dahil etmenin hukuki yolu üzerinde düşünmelidirler. Bu dava,darbeyi olumlayan, her türlü eylemin(darbecilere evlerinde resepsiyon vermek için kuyruğa girenler dahil) kimler tarafından yapılmış olurlarsa olsun gözler önüne -ibret olsun diye -sergilendiği bir dava olmalıdır...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.