booked.net
 
 

 

Damat

  EMİN ÇÖLAŞAN: 12 Eylül… Öncesi ve Sonrası




Emin Çölaşan
05.04.2012
E-Posta

SEVGİLİ okuyucularım, 12 Eylül duruşması bugün Ankara’nın özel yetkili mahkemesinde başlayacak. Şimdilik iki sanık var. Darbe yapanlardan zamanın Genelkurmay Başkanı (sonra Devlet Başkanı) Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya Diğer iki kuvvet komutanı vefat ettiği için onlar yargılanmaktan kurtuldu.
Şimdi Türkiye’de sürekli bir hava estiriliyor:
“Kahrolsun darbeciler! Onları yargılayalım, ceza verelim…”
Bu koroya hükümet dâhil pek çok kesimden ve her yaşta insanlar katılmış durumda. Yargılansınlar ama gerçekler de bilinsin. Şimdi sizlere bu yazıda 12 Eylül olayının öncesini ve sonrasını tam bir tarafsızlıkla anlatmaya çalışacağım. Özellikle gençler okusun.
Darbe, 12 Eylül 1980 de yani bundan 32 yıl önce gerçekleşti. Dolayısıyla, o günleri iyi bilmeden konuşmak, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, kulaktan dolma cümlelerle darbe karşıtlığı yapmak şimdi çok kolay.
Oysa bu işin tarihi belli O gün doğanlar şimdi 32 yaşında. 12 Eylül öncesinde Türkiye de yaşadıklarımızı, ülkedeki kepazeliği anımsamak için, o dönemi yaşayan birinin o sırada en az 16 yaşında olması gerekir. Yani o dönemi iyi bilmek ve yaşamış olmak için birilerinin bugün 32 artı 16 başka bir deyişle hiç değilse 48 yasında olması gerekiyor.
***
Neydi o günler!.. Türkiye devrimci ve ülkücü ......

Kaynak : http://www.ilk-kursun.com/haber/100658
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.