booked.net
 
 

 

Damat

  Sivri uç, tasfiye ve tedbir...




Ali Bayramoğlu
14.02.2012
E-Posta

Son yazısında Cengiz Çandar teşhisi koydu: "Sivil darbe girişimi..." "Emniyet-Adliye" ikilisinin Fidan'a yönelik girişimi sonuç verseydi, muhtemelen öykü Fidan'ın tutuklanmasına kadar gidecek, yargının siyasi kararları içerik açısından denetleme, siyasi alana doğrudan müdahale kapısı açılacak ve siyasi iktidar ağır yara alacaktı.
Bu duruma hükümetin açığa almalar, görev değiştirmeler, yasa değişikleri gibi keskin tedbirlerle tepki vermesi kaçınılmaz ve doğaldır...
Bu tedbirlerin niteliği, yerindeliği, hukukiliğine ilişkin tartışmalar, şu aşamada, fazla anlam taşımıyor, zira iktidar kavgası keskin...
İktidar kavgası keskin ancak yapısal yönü de son derece önemli.
Meselenin yapısal yönü son derece önemlidir.
Şimdi kavganın aktörlerini bir yana bırakıp sorunu yapısal açıdan ele alalım...
Uzak açıyla bakıldığında, Türkiye'nin kendi değişim sürecinin ürünü olan, "sivri bir uç"la karşı karşıya bulunduğu açıktır.
Ve bu ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31078&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Törpü..


Hüseyin Şen
Otonom yapının törpülenmesi, polis ve yargının siyasi denetin altına alınması, demokratikleşme sürecinde yeni yol haritası, bugüne kadar, bu yapı ile yol arkasaşlığı sözde askeri vesayeti törpüledi, yapı otonomlaşıp arkadaş buralar benden sorulur deyince yeni bir demokrasi vitesine geçildi. Ama,otonom yapı ,sermayeyi ne kadar arttırırsanız o kadar şirkete para koyabilir ve siyaset şirketinde ortaklık payını düşürmez, para siyasi nüfuz ,sosyal örgütlenme konularında otonom yapının bileğini masaya koyduğu anlaşılıyor,tırnak törpüsü ile at nalını törpülemek zor olacak!!!


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.