booked.net
 
 

 

Damat

  Suriye’de 50 bin sınırı




Aslı Aydıntaşbaş
09.04.2012
E-Posta




Suriye’deki direnisçilerin dünya basınına yolladığı bu resim, 5 Nisan’da sınırın hemen ötesinde İdlib yakınlarındaki Tarftnaz köyündeki toplu cenaze töreninden.



Haftasonu Suriye’den kaçan mültecilerin sayısı bir gecede 25 bine fırlayınca, Ankara'da kriz planı devreye girdi. Artış bu hızla devam eder ya da Suriye ordusu Halep'e yönelik bir katliama girişirse, Türkiye Nisan sonuna doğru Suriye içinde Türk askerinin koruduğu ‘güvenli bölgeler’ için düğmeye basacak


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çin’e gitmeden önce Suriye konusunda sarf ettiği ‘10 Nisan’dan sonra atacağımız adımları uygulamaya koyacağız’ sözünün arkasında, Ankara’nın kritik bir eşiğe doğru ilerleyen Suriyeli mülteci akınına karşı almış olduğu askeri ve diplomatik tedbirler var. Dün itibariyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci sayısının 24.564 rakamına ulaşmış olması, Ankara’da uzunca bir süredir devam eden ‘kriz senaryosu’ hazırlıklarını hızlandırdı. Suriye ordusu içerdeki isyanı bastırmaya yönelik kan dökmeye devam ederken, Ankara 10 Nisan’a kadar sonuçlanması beklenen Kofi Annan Planı’nın başarısız olması durumunda atacağı adımları netleştiriyor. Türkiye, göçün bu şiddette devam etmesi durumunda şu ana kadar Türkiye sınırları içinde karşılamaya çalıştığı mülteci akınına bundan sonraki evrede sınırın hemen ötesinde Suriye içinde ‘güvenli bölgeler’ oluşturarak göğüslemek niyetinde. Sınırın Suriye tarafında farklı noktalarda ya da iki sınır arasındaki insansız bölgede oluşturulacak insani yardım koridorlarının güvenliğinin Türk ordusu tarafından sağlanması öngörülüyor. 
  Halep kırmızı çizgi Hükümet, Dışişleri ve Genelkurmay arasında en ......

Kaynak : http://siyaset.milliyet.com.tr/suriye-de-50-bin-siniri/siyaset/siyasetyazardetay/09.04.2012/1525687/default.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.