booked.net
 
 

 

Damat

 Dombili ve Sayın Ahmet Hakan - 16/03/2018





ERCAN ERDEM
E-Posta
Galiba Sayın Deniz Zeyrekti sabah radyo da dinledim, “çiftlik bank” yaratıcısına ”DOMBİLİ” diyordu. Nedir bu “Dombili” diye internette araştırdım Türk Dil Kurumunda bir karşılığı yok ancak ekşi sözlük diye bilinen yerde aşağıda bulduklarım yazıyordu.


• Şener Şen'in milyarder filminde kasabanın zengini. karaktere cuk oturmuştur.
14.12.2000 23:49 konor
• sisman kişilere takılan lakap
09.05.2001 23:36 cemshid
• sözlükte yazılanlari, kaynak belirtmeden "dur şunu arkadaşlara maille forward ediim eheh" diye aklından geçirenlere verilen isim.
15.05.2001 23:39 ~ 23:42 barisso
• dombili.
tuzu kuru, bol keseden atma da mahir, damlaya damlaya göl olan küçük hesapların damlatıcısı, öldürülse imamın on puanlık -"nasıl bilirdiniz" sorusuna verilecek mecburi "iyi bilirdik" üç kuruşluk yanıtı haricinde yenecek hakkı olmayan ya da zorlukla bulunan , her türlü yakın ilişkide uçurulan yahut da şu ya da bu şekilde yarattığı/sahip olduğu iktidar olgusu nedeniyle özne'lerce arkasından/önünden/dört bir yanından diş bilene diş bilene strateji konusu edilen kendini dobra sanan ve gösteren alık kişi.“

Bunun üzerine bugünkü Sayın Ahmet Hakan’ın yazısını da okuyunca bir şeyler kararlamam gerektiğine karar verdim.
Sayın Hakan’ın yazısı aşağıda, başlığı “Parasını dolandırıcıya kaptırmak istemeyenlere beş önemli tavsiye” şeklinde. Okuyunca para/kuruş yerine “OY” kelimesini, hani seçimde kullandığımız/kullanacağımız, ittifaklı, Cumhurlu/Halklı oy var ya o oyumuzu yerleştireyim dedim.

Siz yazıyı okurken kafanızdan yapmışsınızdır bu yerleştirmeyi, ancak ben yine de başlıktan ve yazıdan bir iki örneği vereyim.
“Oyunu dolandırıcıya kaptırmak istemeyenlere beş önemli tavsiye”
“Oy toplanırken ortamda sonuna kadar açılmış mehter marşı varsa... Yani ‘ver mehteri’ yapılıyorsa... Kaçın, kaçın, kaçın.”

Bir de “Hadi Pamuk eller sandığa” yazmanız gerekir ki her şey cuk otursun.
Sayın Hakan’ın yazısının tamamına bu uygulamayı yapmıyorum, kendiniz yapın sonra “İntihal” falan olur maazallah.

Allahtan bizde böyle “Jet bilmem ne” ler ve böyle dombililer sadece para dolandırıcılığında çıkıyor. Bizim siyasette bunlar yapılmıyor tabii. Bu tip halkı kandırmalar ancak ABD ve Avrupa ülkelerinde oluyor maalesef.
Hayırlı işler, iyi hafta sonları. Ne diyeyim bilemedim yani.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.